200121 Nanos-Antena P2783 14:38:19

Danes burja v upadanju in inverzija na 500 in potem močna na 1500, vmes lep gradient. Zjutraj so edine ideje Zavrh. Mene pa malo mika Nanos na V in ko Mega pove, da nemerava testirati z Nanosa Samsov ultralahki komplet z Dudekovim Run&Fly (sem kar malo »užaljen«, ker ni rekel najprej meni…) sem takoj za ta cilj. Tudi Erzo ne verjame preveč v Zavrh. Četrti, ki se pridruži je Štusejev Dušan (drugi del jate se odloči za Zavrh…).

Ob 11.30 na Vrhniki v LCja Dušan in Erzo in v Podnanos, kjer se dobimo z Megom. Na vrh in na start.

Še vse v ivju od močne včerajšnje in današnje nočne burje. Veliki kosi odpadajo od anten od toplih sončnih žarkov. Na startu sunki do 8, pa zelo s S, zato bi vsi še malo počakali.

Le Mega takoj potegne svojo testno robo in handla run&fly. Še največ ima(mo) opravka s štrikci, preden jih kolikor toliko ne namesti in uredi (pa žal vseeno ne dokončno…). Veter počasi upada in ko se Mega odloči in potegne, je na pomolu le še kakšne 3m.

Jaz medtem začnem prvi postavljati, potem tudi Dušan in Erzo.

Mega zunaj zelo ustavlja (ne vemo, da ima težave z zavozlano komando) in gre samo dol in na koncu odvije proti Razdrtemu.

Megov testni let …
Domen Kastner : Kdo ga da na probo in kako se ti zdi? [21.1.2020 14:03]Andrej Erznožnik : Brez komentarja [21.1.2020 16:22]

Ko smo mi trije pripravljeni, nobenega vetra več (čeprav v dolini kaže, kot da je spodaj še močna burja). Malo čakamo, ker pa 0 vztraja, potegnem prvi in ne speljem in sedem na tla. Potem odleti Erzo,

malo potipa na levo in takoj desno okoli vogala. Dušan mi pomaga postaviti padalo (hvala Dušan) in v drugo speljem. Sam potegne malo za mano.

Tudi sam potipam malo v levo, potem takoj desno okoli vogala, blizu pobočja. Pa me takoj za vogalom (pod robom) močno ustavlja in lezem naprej le z okoli 20 (kot da bi bil močan JZ – dolinc iz Vipavske) in gre samo dol. Pod Hieronimom in pred Lovsko končno malo popisknejo neki mehurčki in celo zavrtim, sploh ko vidim Erza, ki pri Lovski lepo nabira. Tudi sam nekaj dobim in nadaljujem naprej in potem tako še nekajkrat. Pošteno zavrteti pa si ne upam (se počutim nelagodno), sploh, da bi navil toliko, da bi prišel nad rob. Rinem naprej pod Tablo, pa pod Plaz in vsake toliko nekaj dobim. Rinem še naprej nad Grad in potem ven ob občasnih dvigih do Zemona, kjer pristanem.

Zoranov let

Še preden pristanem, je Mega že pri meni. Dušan pa je povsod še malo pojadral in nabral urco in se na koncu zapeljal čez mene in čez Zemono.

Dušanov let

Z Megom ga pobereva in proti Podnanosu po Erza (ki se je tudi kar najadral).

Erzov let
Komentar leta:Itak da mi ni vseeno, da je na Kovku 10m/s burje. Sem že pozabil na podoben dan leta 2016. Na štartu sever, ki je potem crkaval, da komaj štartamo. Pol se curi na polno in šele pod 800 (glede na vse take višine vsepovsod je lahko bila kvečjemu inverzija) začne bzat, da se prisilim bolj k pobočju. Ne glede kako se vidi, sem mel nekajkrat občutek da me odnaša ven in ko nazadnje navijem 955 mi je gor neugodno. [21.1.2020 17:39]Sergej Bukovnik : Prov čudn da ti je neugodno [21.1.2020 18:53]

Gor do Lovske, kjer z Erzom malo raziskujeva bližnji start, ki ga še nimam (pa žal piha od zadaj), dokler Mega in Dušan ne prideta z vrha z obema avtoma. Mega se poslovi, mi pa v mraku še malo na (neuspele) oglede projektov…

Še vizualizacija