200122 Kovk P2784 15:08:54

Danes pa napovedan spet JZ in množice se že dogovarjajo za Kovk (kakšen pa tudi za Lijak). Le jutranja sondaža je obupna.

Ob 11h na Železniški Dule, Milan in jaz prisedemo k Stojanu in po stari cesti v Logatec, kjer pa Erzo že čaka Suša. Ker nas je torej za več kot en avto, kar podaljšamo naprej čez Kalce na Kovk. Nekaj za nami prideta tudi Erzo in Primož.

Na startu kar lepa množica, ki postavlja in odletava. Kmalu smo pripravljeni tudi mi in v luft: Erzo, Suša, Stojan, Zoran, Milan in Dule.

V zraku močna in sunkovita dviganja (in tudi spuščanja), da je ves čas delovno. Proti Hublju gre sprva kar počasi, potem proti Predmeji malo hitreje, pa nazaj mimo Hublja do starta, kjer sva blizu skupaj z Erzom. Še enkrat do Predmeje (obrnem malo prej) in nič manj delovno do Podrte in potem čez v Vipavo.

Pod Plaz pridem na 400 (z mislijo, da bom samo podaljšal na tla), pa le najdem neka dviganja in se pajsam gor in sem in tja, dokler me ne dohiti Erzo. Skupaj nabereva do roba in ker gor nekako ne gre več, okoli pod Tablo. Še nekaj rahlih dviganj, potem pa Erzo dobi in lepo pobere na rob, jaz pa še kar onegavim in rinem naprej. Generalno mi gre dol, čeprav se še nekajkrat matram v pobočju Nanosa ob cesti, da bi pobral. Pa se ne rešim in se v glajdu odpeljem čez Lozice v poden.

Zoranov let

Erzo se zapelje do Hieronima in nazaj do Anje.

Erzov let

Milan in Stojan pristaneta blizu Strelišča (na standardnem Milanovem pristanku).

Milanov let
Stojanov let

Dule pa je pristal pri Fami in s Planinškovo pomočjo rešil avto.

Duletov let

V senci in temini doline skoraj povsem otrdim od mraza, preden me naložijo za domov…

Še vizualizacija: