200124 Lijak P2788 15:41:06

Danes močnejši JZ. Slaba sondaža. Kljub temu je najbolj obetavna Primorska.

Ob 11h zbor na Vrhniki z mojim predlogom: 1.Kovk, 2.Buzet, 3.Lijak. Manca, Dule, Berto, Dušan, Erzo in Milan. Med čakanjem me že začnejo pljuvati, da bo na Kovku premočno…

Ko prva trojka (Berto, Dule, Dušan) že odpelje po stari cesti proti Kovku in Manca tudi že pelje Erzov avto proti Logatcu po Mega, se ofenziva nadaljuje in prevlada Lijak. Mega se prestavi na Unc, kjer ga končno le poberemo in dol v Vipavsko. Priporočimo se Alešu in na start, ki je že kar zaseden.

Sam takoj na vrh novega starta (slama pa to na starem…), Erzo pride z enako ugotovitvijo malo kasneje. Malo čakamo, saj začetki prvih v zraku niso obetavni. Potem pa le kdo tudi kaj nabere in v luft: Erzo, Zoran in tudi ostali naši spodaj.

Dušan kmalu scuri in gre še enkrat na popravc.

Dušanov poskusni let

Dule se kar nekaj časa matra pod startom, preden se preda.

Duletov let

Ostali pa standardno – ves čas delovno – bolj ali manj nizki do Zmajarske. Sam tam obrnem globoko pod robom in potem popravim pri Vojašnici in še enkrat do Zmajarske in za Megom okoli Skreta (nizko) do Čavnovega V raza, kjer oba obrneva.

Nazaj na Lijak in čez na Danijela, kjer Mega lepo pobere in podaljša na Škabrijel, sam pa se po nekaj matrarije vrnem nizek nazaj na Lijak. Nikakor ne morem več pobrati in si zadam za cilj vsaj 2h.

Ko sem že blizu in dan že ugaša, pa le naberem lepo nad rob. Ker je prepozno (?) za nadaljnje km, se zapeljem daleč ven čez pristanek (da bo trikotnik) in nazaj. Pa ni trikotnik…

Zoranov let

Berto pospravlja.

Bertov let

Štusejev Dušan tudi po drugi rundi.

Dušanov drugi let

Manca in Mega sta tudi že na tleh.

Megov let

In tudi Milan.

Milanov let

Erzo pa je potegnil pod Čavnom, dokler je šlo. In šlo je do Ceste…

Erzov let

Združimo se v Fami na zaključno druženje in domov.

Še vizualizacija