200127 Potoki P2789 15:51:55

Se zjutraj koordiniramo, kam (če kam) bi bilo za iti. V LJU depresivno sluzasto, Primorska vsa pokrita in v megli, malo vetra. Štajerska in zgornja Gorenjska v soncu (pa seveda povsod šajba nad meglenim morjem). Ker ni zanimanja za kam dlje, se na koncu odločim, da grem sam na sonce na Gorenjsko. Pihalo naj bi JZ in više SZ.

Okoli Dovjega imam še nekaj belih pik. Ko sem skozi meglo mimo Radovljice, je že vse v soncu. V Dovjem pa po dolini piha – dolinc.

Ko pridem gor na prvo lokacijo, seveda piha še precej močneje in ta dolinc pomeni popolnoma z leve (celo malo od zadaj z leve). Kljub temu raztegnem in nekajkrat dvigujem pravokotno na pobočje in telovadim, ampak odleteti mi ne uspe. Se predam in na drugo lokacijo višje.

Tu še več vetra enako z leve, pa še jasa je precej zarasla s šavjem, odkar sem bil nazadnje tukaj (kakšna 3 leta). Tudi poskušam ne…

Potem mi ostane še tale travnik, ki je obrnjen malo bolj v pravo smer (pa tudi savski dolinc tukaj še ni tako močen). Postavim in lepo odletim in moram kar zabremzati, da se ustavim pred progo.

Zoranov tolažilni skok

Še eno lokacijo sem hotel pogledati, pa je megla do tal že pred Lescami…