200208 P2799 Goljak 14:42:42

Danes napovedan super dan (zmeren JZ, sončno – čeprav ne preveč dobra sondaža zjutraj). Ker je prva lepa sobota po dolgem času, pričakujemo množice v Vipavski (pa še Parasnežinka je na Kovku). Kar nekaj nas je, ki nas v to gužvo ne mika, so pa nekateri, ki si želijo čim več sigurnih km, ne glede na gužvo…

Kraševci se organizirajo za Goljak in jaz sem v skladu z napovedjo tudi za to varianto. Pa še Štusejeva Dušan in Luka, Gerdejev Stojan in še Pojetov Jože.

Vsi se na Železniški ob 10h naložimo k Dušanu v kombi (imamo tudi šoferja Marjana) in po stari cesti mimo Planine, kjer poberemo še Jeana.

V Ilirski smo prvi. Kmalu pridejo še Volkov Luka, Pavličev Tom in Primčev Gregor (kot predstavniki Ilirske), potem pa še Rajko, Gorazd, Bojan in Marko (zastopniki Krasa).

Mi potegnemo s kombijem do Zabič, kjer prisede Volk (in pusti svoj avto za logistiko), Ilirski kombi pa čaka še na zastopnike Štajerske (Golobov Sašo, Majeričev Miran in Zverov Aleksander).

Pod štartom se zbašemo ven, da Marjan odpelje Pojeta malo naprej za Veliki Razbor, kjer bi začel današnje nabiranje startov.

Na startu piha idealno in začnemo počasi postavljati. Nepričakovano se pojavijo še Emil, Martin in Sašo Razdrih (s šoferjem) in ko pridejo na vrh še vsi iz drugega kombija je to največja zasedba padalcev ever na Goljaku (18 na Goljaku + Jože na V.Razborju + 3 šoferji).

Jože medtem že odkljuka Veliki Razbor

Pojetov začetek nabiranja startov – z Velikega pod Mali Razbor

in Mali Razbor

z Malega Razbora na Šestanov vrh

in tudi že Šestanov vrh.

S Šestanovega na Srednji Razbor

Nočem prvi v zrak (da mi kdo malo pokaže…), tako da prvi odleti Razdrih, za njim pa Tom, Gorazd, jaz in ostali.

V začetku kar živahno v ostrih dviganjih, kasneje se malo ublaži, sploh ko nabereš nekaj višje in tam iščeš stebre (kar meni nikakor ne uspeva). Nekateri gredo proti Hrvaški bolj ali manj uspešno (še najdlje gre Marko), drugi smo bolj okoli starta nad zgornjim platojem (največ vidim cca 1700, nekateri pridejo tudi do 1800). Jože medtem obdela Srednji Razbor.

Pojetov let s Srednjega Razbora na Gumance

Po napolnjeni uri se z višine 1700 odpravim na Kozlek. Tam poskušam nadoknaditi izgubljeno, pa mi nad 1300 ne uspe in še enkrat to ponovim nad Srednjim vrhom. Tukaj sem sam. Drugi so še okoli starta, oziroma prvi že pristajajo.

Sandijev let
Majeričev let
Sašov let

S to višino si sam ne upam nazaj na Milanijo zato rinem naprej za Ilirsko, kjer pa ne dobim nobenega dviganja več in odcurim čez Ilirsko na travnike SZ od mesta, ob cesto na Knežak.

Zoranov let

Takrat enkrat pristaneta tudi Dušan in Bojan.

Dušanov let
Bojanov let

Na pobočjih nad Ilirsko (kjer nisem dobil nič) sedaj nabirajo Gorazd, Rajko in Marko. Martin je tudi porinil kar od zadaj in scuril pod Milanko.

Martinov let

Svetujem mu, da se vzpne nanjo in odpelje na Knežak.

Stojan pristaja nekje pod Srednjim vrhom.

Stojanov let

Med pospravljanjem blizu mene pristane Gregor.

Gregorjev let

Ko pridem do ceste, Bojan ravno pobere Gregorja in še mene.

Jože medtem naredi še nekaj novnovnovih.

Pojetov let z Gumanc nazaj
pa še en novnovnov
in še tretji novnovnov

Emil pristane blizu moje lokacije, ko smo mi že odpeljali.

Emilov let

Vovk reši svoj avto.

Volkov let

Marjan pobere Dušana in Stojana in čakajo Pojeta, ki je zaružil nekje za Srednjim vrhom in se namerava z njega odpeljati v dolino. Tom pristane na zbornem mestu

Tomov let

Zato se z Bojanom odpeljem na Šembije do Knežaka, kjer pospravlja Martin z Milanke.

Martinov dodatni let

V Zagorju pobereva Gorazda in Marka.

Gorazdov let
Markov let

Za Parjem pa še Rajka.

Rajkov let

In še Rajkov filmček

In naprej v Pivko v bife.

Razdrihov Sašo je lepo potegnil v Šembije.

Razdrihov let

Štusejev Luka in Jean sta pristala blizu Bača.

Lukov let

Jože je po peripetijah ob zadnjem pristanku sredi gmajne (da bi pristal na velikem travniku malo niže mu je premalo zanimivo…) sicer uspešno odpeljal s Srednjega vrha,

Pojetov zaključni let s Srednjega vrha

vendar morajo nazaj gor čez Ilirsko, saj je pri »pristanku« tam v gmajni izgubil denarnico in ključe. Jožetov filmček prikazuje nekaj utrinkov njegovih dogodivščin.

Kar nekaj časa še čakamo, da se končno vsi zberemo v Pivki na zaključno ogrevanje s čajem, kuhančkom in vročo čokolado rjavega in belega tena (da hlajenja s pirom ne omenjam) …

Še nekaj vizualizacije: