200213 Polica-vikendi P2804 P2805 P2806 15:41:23

Imam dopoldne zemeljske opravke, ki pa jih nepričakovano hitro zaključim. In ker mi ostane popoldne še nekaj sonca, hitro na bližnje projekte (više je močan JZ, čeprav v resnici ponekod manj, kot je bilo za pričakovati in tisti, ki se niso že vnaprej predali, so tudi kaj odleteli…).

Tule pri Polici so se pojavile nove bele pike od lani :-). In kmalu parkiram za zadnjim vikendom. Kratek ogled mi pokaže, da je travnik sicer tipa Erzove strmine (vendar brez terasastih vložkov), piha pa tudi lepo gor. Tole hitro opravim, si rečem in potem še na kakšna 2 ali 3 v bližini…

V LCja po Rooka in na rob travnika. Raztegne mi ga kar veter, ki je medtem pojačal.

Ko hrbtno potegnem prvič in se obrnem, ga ne morem poriniti več naprej, čeprav se skoraj uležem in tiščim. Potem me končno odlepi, malce dvigne in po 100m odloži na tla.

Še enkrat gor in čakam, saj kar konstantno prbija vedno bolj. Nekajkrat poskušam dvigniti, pa me skoraj odšlepa nazaj na blatno njivo (komaj ubijem padalo…). Potem med dvema sunkoma le uspem dvigniti in potiskati, in ko me odlepi, me malo naprej naslednji sunek samo butne na tla.

Ponovno gor in sedaj kar dolgo čakam in hrbtno poskušam (s potencialnimi šlepi, ki jih komaj preprečim… no so pa to dobre vaje, kot bi bil na Ženčku…), da končno uspem dvigniti in poriniti naprej.

Pa me dvigne v luft, pa malo jojo, da me pri dnu travnika pred drevesno mejo nabije v luft vsaj 20m (in si samo želim, da bi me takoj bolj nežno spustilo…). Odnese me v desno po dnu dolinice napol v rikverc in še drži (jaz hočem dol…), da me potem nekako le spusti in sedem na tla. Komaj ubijem Rooka, da se ne nalima na sadno drevje naokoli…

Zoranovi poskokci in letek

Nabranega s težavo odnesem v LCja in samo še odpeljem proti domu…