200221 Zavrh P2823 15:41:13

Danes napovedano sredi dneva obračanje iz Z v SV. Na Lijak (ki bo ziher) danes nikogar ne mika, zato se na koncu dogovorimo za popoldanski Zavrh.

Ob 14h na Šodru Mega in Simeon prisedeta v LCja in do Škorpijona, kjer danes zamuja Milan celo manj kot Uki. Vseh 5 z LCjem na start, kjer že sameva mlajši padalski kolega Zajec Jernej (H&F), saj baje že celo uro prbija SV.

Res je kar veliko vetra, vendar izmerim sunke največ do 8,9. Mega začne postavljati, za njim še jaz. Veter vidno upada in Mega odleti že v precej šibkem. Ven in v desno, kjer tone in ga razmetava. Potem od zunaj nizek okoli Trebelnika, kjer ga najprej pokopavamo, potem vstane kot Fenix iz pepela v višave (nad greben).

Naslednji je Simeon, ki kopira Mega v desno, pa spet nizek pred Trebelnik, kjer dobi dviganje. Potem v skoraj brezveterju potegnem jaz (mi kar vsi trije ostali držijo padalo) in se v prelepem dviganju zapeljem čez vrh Trebelnika (napet v pričakovanju kakšnih batin – pa nič). Padem skozi močno dviganje, ki ga vrti Simeon že lepo nad grebenom, za vrhom pa me samo odplakne v nižave, kjer ugotovim, da v resnici piha JV (iz doline ven) in da sem se povsem po nepotrebnem odpeljal na napačno stran Trebelnika iskati dviganje. Prenizek sem za nazaj in se samo še nekaj časa matram v nižinah v nekih nulcah, da dokončno scurim k Škorpijonu.

Zoranov let

Mega javi, da je pristal blizu Šodra.

Megov let

Milan se je tudi bolj ali manj odpeljal proti Bistri, dokler je šlo.

Milanov let

Jadrajo pa še kar nekaj časa Uki Simeon in Zajec. Prvi se pripelje k meni Uki.

Urošev let

Nekaj za njim Jernej.

Jernejev let

In zadnji pristane Simeon blizu Verda po urci jadranja.

Simeonov let
Simeon Klokočovnik : Veliko več od pričakovanja. Hvala Zoran in Uroš za prevoz in ostali za dobro voljo, še zdaj se smejim vicem. [21.2.2020 16:47]

Uki me zapelje gor in peš na start po LCja.