200222 Šušnjevica P2824 15:42:24

Danes napovedanega precej Z in više SZ in Erzov jutranji zborni SMS je (po posvetu z Jasno) za Šušnjevico. Takoj sem za, saj smo že včeraj (sploh v izogib gneči v Vipavski) omenjali Buzet, to mi je pa še bolj všeč…

Na Uncu ob 10.30 naložim Mega (hočeva biti neodvisna zaradi večernega sestanka v Ajdovščini o poletni misiji Bolgarija), pa naju ustavi Erzo, da počakava z Emilom (ki tudi pride sem na parking).

Jasna pripelje še Klemna, Duleta in Erza in Dule se naloži k nama, preostali trije pa k Emilu in dol. Za nami bo prišel še Uki v privatni režiji in predvidoma še Jean z bolgarskim kolegom.

Emil vozi pred nami in po AC ful tera, tako da mi poraba vidno narašča 🙂 . Čez Buzet in do tunela Učka, kjer odvijemo desno od zadaj pod Učko na Šušnjevico.

Na startu že kar nekaj kolegov padalcev (predvsem hrvaških), ki počasi postavljajo v močnem vetru in bazah. Erzo hiti v paniki, saj bo lahko čez 5min že premočno…

Tudi ostali postavimo in v primernem trenutku v luft: Erzo, Mega, Emil, Zoran, Klemen, Jasna in ob prihodu Ukija še Dule in Uki.

V zraku kar veliko vetra in močno dviguje, občasno se zdi, da te kar rikverca. Z lepo višino grem za Megom ven na ravnino, pa samo curi. Odvijem nazaj, še naberem in vzdolž grebena ekspresno (tudi 50+) proti Plominu. Mega je jamral, da bo scuril, pa se potem (kot vedno) pobere iz nižin.

Nekateri so tu nad grebenom še (na videz) dosti više, kot jaz in zdi se, kot da bo koga kar odplaknilo nazaj na obalo in nad morje. Proti koncu grebena obrnem (v resnici je grebena nižje še kar nekaj in večina je potegnila še malo naprej) in po polžje nazaj (proti močnemu SZ) do starta in še malo čez.

Pa se mi tu zdi preveč vetra, obrnem in še enkrat proti Plominu (malo niže). Na koncu grebena obrnem in sedaj malo bolj zunaj (in za spoznanje manj polžje) do starta. Sedaj pa (četrta stranica 🙂 ) rinem naprej v veter, dokler bo šlo. Nad platojem med Učko in Šušnjevico je pa precej razrukano in še bolj ustavlja, vendar nas nekaj le vztraja. Zavijem bolj ven proti Boljunskemu polju (se bojim, da ne bom zrinil naprej čez plato) in dobim steber dneva spet do 1500 in potem naprej v smeri Bresta. Okoli 20 gre naprej in dol, spodaj tik nad pobočjem pa vidim »Erza« ki se plazi naprej praktično po drevesih in pristane na travnikih pred Vranjo.

Sam z lepo višino preletim Vranjo in pristanem za vasjo.

Zoranov let

Mega je toplandal in že pelje LCja dol.

Megov let

Dule že čaka v Šušnjevici.

Duletov let

Tudi Jasna je toplandala.

Kakor tudi Uki (ki pa je pozabil prižgati FlyMe…). In tudi Klemen.

Klemnov let

Erzo v Šušnjevici, saj je tisti moj videni »Erzo« bil v resnici Anđelko.

Erzov let

Spodaj Mega naloži Duleta, Erza in še Emila.

Emilov let

Čez nekaj časa pridejo k meni in v lokalno gostilno, midva z Megom pa v Ajdovščino…

Še vizualizacije