200303 Velika Dobrava P2829 in P2830 13:16:35

Danes je pa res že kriza in moram zagotovo nekam iti, čeprav celo noč in tudi zjutraj uliva (ampak na povsem nedoločljive obroke). Veter naj bi ne bil pretirano močan, dopoldan še neke JZ smeri, vendar z občasnim obračanjem od tod in tam…

In se zapeljem na dokaj bližnjo lokacijo na Dolenjsko v bližini Višnje gore, kjer sem že nekaj dni nazaj občudoval orkanski veter. Mimo Grosupljega grem skozi ploho, ko pridem na (položen) startni travnik, pa je še vse celo (skoraj) suho. Naštimam se in ko hočem vzeti padalo, se ulije.

Malo čakam, potem se odpeljem na naslednjo (tudi že ogledano) lokacijo. Tu pa le nekaj rahlih kapelj (čeprav je trava pošteno mokra). Žal piha v občasnih zmernih sunkih z desne. Postavim in potegnem v brezveterju in speljem. Vendar me le malo niže sunek vetra z desne od zadaj odloži na tla.

Še enkrat gor in sedaj celo ne kaplja več. Počakam še na brezveterje in zalaufam in speljem in se zapeljem dokler gre.

Zoranov poskus in poletek

Naberem in po LCja. Zapeljem naprej na ogled naslednje lokacije, ki se mi tudi zdi, da bo. Najprej brez robe na start in kaže OK. Vrnem se po Rooka in na start. Postavim in čakam, saj sedaj že rahlo piha od zadaj v hrbet. Potem vedno močneje, zraven pa se temni oblaki valijo od zadaj. Ko zagrabi padalo piš, ga nekako naberem in v LCja.

Sedaj pa nazaj na prvo lokacijo, saj v tisto smer kaže dosti manj oblakov in celo nekaj lukenj modrine.

Z robo na vrh travnika in postavim v rahlem kapljanju. Potegnem prvič, pa ga sunek vetra podre v levo, kapljanje pa se spremeni v ploho. Poskusim še drugič potegniti, pa se popolnoma premočen Rook komaj dvigne od tal. V nalivu v LCja in domov.

Mimo Grosupljega že sije sonček (vendar v LJU spet dež)…