200308 Hlavče njive P2836 16:33:27

Za danes je napovedan prekrasen sončen dan, z obilo termike in nekaj S vetra (močnejši SV čez V in J SLO). Včeraj so bile ideje za Ivanščico, pa sva si bila z Erzom enotna, da je, zaradi obilo napovedanega vetra, preveč tvegano in sem bolj verjel v Žusem (bolj na robu napovedanega vetrovnega pasu).

Potem pa se zjutraj (ko je res vsa SLO v prekrasnem sončku) z Alenko odločiva za pohodniško nedeljo – na prelepo zasneženi Blegoš. In skenslam Erzov zborni SMS za Žusem. Vzamem Naklofen že zgodaj zjutraj, med vožnjo pa se odločim, da ne bom rinil s padalom na vrh, ampak po turi raje naredim enega bolj zaresnega novnovega, saj Alenka potrdi vso potrebno zemeljsko podporo…

Z LCjem na sedlo Črni kal in po grebenski snežni poti na vrh bleščeče osončenega in zasneženega Blegoša

nad katerim se, pod redkimi bazami, bolj ali manj visoko, spreletava nekaj padalcev (z Dražgoš, Starega vrha,…).

Na drugo stran dol do koče in naokoli po daljši poti nazaj do LCja. Dol v Hotavlje in gor na Hlavče njive. Parkirava pri Revnovi sestri in z robo naokoli na start na Z pri bunkerju.

Piha rahlo od zadaj (V čez hrib in gozd). Alenka mi pomaga postaviti Mentorja3 in otrebiti množico macesnovih vejic s štrikcev in s tal. S klopce izza bunkerja pride kibicirat še nekaj obiskovalcev in otrok, ki se grejejo na toplem popoldanskem sončku.

Počakam, da ne čutim vetra za vrat in potegnem in na močni strmini takoj speljem. Najprej me potlači proti grapi, potem butne gor čet gmajno in sem že nad Marmorjem.

Tu pa me najprej pošteno zgunca in nabije gor, da me zatem popolnoma zaustavi dolinc od Hotavelj sem v dolino. Po liftu dol stopim na tla na zgornjem robu travnika, saj je spodaj ob glavni cesti vse pognojeno in blatno in zalito z vodo.

Zoranov let

Ko pospravim, je Alenka z LCjem že pri meni.