200307 Zavrh P2835 14:23:23

Danes napovedan še kar dober dan s SV (in močnejšo burjo na Vipavskem). Postaja na Zavrhu se počasi vlaufava in ko se zjutraj zbudi, pokaže 2,5/4 SV v LJU že sonček proseva skozi meglo, ko je okoli Vrhnike še totalno zabasano z meglo v nižave.

Z Erzom sva oba za Zavrh, zato ob 12h na Šodru: Hliš, Berto, Mega in jaz k Erzu in do Škorpijona, kjer že čaka Uki. Odpeljemo naprej in on še naprej čaka – Milana in Pojeta (in Manco).

Danes parkiramo v vasi (vse blatno in se cedi od talečega snega, tako da tudi z LCjem ne bi prišli na start). Mimogrede se pri sosedu opravičim za zadnjo uzurpacijo njihove posesti (po nočnem šihtu dokončne postavitve postaje) in na start.

Najprej primerjam podatke postaje z ročnim merilcem (z upoštevanjem zakasnitve objave se kar ujemajo) –  SV 3/ 4,7. Malo še občudujemo naše skupno remek delo (za katero je najbolj zaslužen Pojetov Jože in seveda tudi Novakov Uroš) in začnemo postavljati padala na čimbolj suhe flike.

V luft Mega, Erzo in Zoran in po manjši pavzi (ob preverjanju naše uspešnosti), še ostali (Berto se na koncu odloči za šoferja, kot tudi zapoznela Manca, ki ima na startu že obilo več vetra…).

V zraku pomladansko: najprej se, kljub lepemu dviganju, motovilim V od antene, da se končno le poberem, medtem ko se mi zdi, da so drugi kar odfrleli v višave. Ko sem enkrat na 1700, pa spet cincam, da bi zapeljal z (močnim) vetrom čez proti Planini, saj ne vidim nikogar drugega (no, resda vidim Pojeta, ki je že daleč zadaj, pa dosti nizek…).

Tako porinem nazaj nad Borovnico, pa mi gre v veter občasno tudi manj kot 10 (ob drastični izgubi višine). Potem pa standardno proti Javorču (res pa z lepo višino nad 1000).

Milan je poskušal priti do doma, pa se je zaletel v močan veter pri tleh.

Milanov let
Jože Poje : Kam pa je tebe vleklo? Nekam bolj domov? [7.3.2020 15:37]Milan Velkavrh : Ja, samo se ni izšlo čist po načrtih, me je piš ustavil. [7.3.2020 16:28]Andrej Erznožnik : Lepa smer, ki si jo lahko zamisli samo neobremenjena glava [7.3.2020 17:29]

Štusejev Dušan pristane na uradnem.

Dušanov let

Erzo se, kot običajno, zapelje proti svojemu domu.

Erzov let

Jaz malo nazaj proti Bistri, pa gre prepočasi, zato počasi bolj ven nad polje in za Megom čez Vrhniko proti Podlipski. Mega zgubim – ne vidim, da je malo nabral in se zapeljal v Podlipsko.

Megov let
Pavel Kante : Za Pojetom itak ni za it.🤣 [7.3.2020 14:59]

Zato obrnem in pristanem pod Hribi (na čim bolj suhem ob cesti).

Zoranov let

Malo za mano pristane tukaj še Hliš. ki je posnel nekaj lepih fotk tukaj

Hlišev let

Hitro dobiva štop do Šodra. Tudi Uki pristane na uradnem.

Urošev let

Berto je pripeljal dol Dušanov avto. Potem sta pa Dušan in Uki že v reševanju Erzovega avta, ko prideva midva s Hlišem do Škorpijona. Malo počakava še v druženju z Milanom in nekaterimi dodatnimi padalci, potem pa zapeljem Erzov avto na Šodr, kamor ravno pride Pojetov Jože izpod Nanosa…

Jožetov let
Komentar leta:Za potrgane štrikce je tole dovolj. Ps še čas me lovi, hm… V Hruševju je pihalo od 5 do 10m/s. A sem ob pristajanju ujel obdobje nekoliko šibkejše sape. [7.3.2020 15:40]Pavel Kante : Sicer pa je travnikov,pašnikov kar nekaj hektarov.🤣 [7.3.2020 14:58]Andrej Erznožnik : Poje je s5 v formi [7.3.2020 15:17]

In še nekaj vizualizacij naših letov