200317 Erzovi današnji vmesni starti

Ker je dan že globoko v popoldnevu, priganjam Erza za moje včerajšnje starte.

Najprej nad Poljansko cesto in po kolovozu gor. Žal pa zapeljem previsoko v gozd, da se mora potem Erzo skozi šavlje prebijati dol na start (jaz sem včeraj pešačil od spodaj na vrh). Vendar na povratku zapeljem naokoli po travniku gor in pomagam postaviti Erzu padalo, ko se prebije iz gozda.

Počaka, da malo pihne po griču gor in se odpelje daleč ven nad dolino.

Erzov četrti novnov

Naslednji je kucelj nad Srednjo vasjo, kjer mu piha od strani, vendar na koncu le odleti in se zapelje celo čez hiše in glavno cesto na travnike v dolino.

Erzov peti novnov

Poberem ga na pristanku in gor do cerkvice Sv.Križa.

Erzo se pred cerkvico kar razneži:

“Zoran me s štarta na štart prevaža s tako hitrostjo, da se mi zdaj upre, ko pomislim še na en štart – vem da so trije – kjer bo pihalo dol, narobe, kaj mi je tega treba. Pa me pripelje direkt pred prelepo, osončeno cerkvico,  starega izgleda, takega srednjeveškega, gotovo so nekoč semkaj romali romarji. In danes sem tukaj z expresno dostavo sam, presenečenje je še tolikanj večje, ker sem mislil da poznam okoliš, za tole skrito cerkvico pa nisem vedel. Začutim posebno energijo in piha tako lepo gor, kot danes še nikjer! ”

Razgrinjam mu padalo, ko piha skoraj idealno gor.

Hrbtno ga dvigne v veter in odleti, pa ga žal bočni veter pritisne ob pobočje, da predčasno pristane.

Erzov šesti novnov

Po njega in pripetega, stlačenega v LCja zapeljem še enkrat gor.

Sedaj pa piha že nek J s strani iz doline skozi gmajno, tako da mora kar nekaj časa čakati na nulo, da lahko na koncu le odleti.

Erzov sedmi let

Dol, da ga poberem in potem zapeljem še malo naprej proti Poljanam.

In že Erzo odpešači še na naslednji grič nad Srednjo vasjo, (jaz pa ga počakam spodaj v LCju). Tu mu na startu piha od zadaj, vendar kljub temu kmalu odleti.

Erzov osmi novnov