200416 Prežganje P2884 10:52:53

Še en lep karantenski dan z nespremenjenimi omejitvami. Šibki JZ naj bi čez dan jačal. Zato grem od doma (seveda v Besnico) kolikor uspem »zgodaj«.

Najprej v iskalno akcijo mojega dragocenega nakita (verižica s čaroitom), ki sem jo očitno izgubil včeraj. Edino logično se mi zdi, da na drugem pristanku pod Kogljem, ko sem močno zaviral na koncu travnika in mi je padalo ob pristanku kljub temu odneslo čez glavo naprej. Le z malo upanja začnem iskati v travi in po treh metrih zagledam izgubljeno!!! Vesel kot radio.

Naprej na bližnjo potencialno lokacijo, ki pa se izkaže za neuporabno v današnjem vetru. Sedaj pa še malo naprej po dolini in naokoli gor, na griče in skozi vas Prežganje do cerkvice.

Parkiram spodaj na cesti in z robo gor do pokopališče ob cerkvici – na start. Piha malo spreminjajoče po smeri, mogoče 1-3 m/s, občasno tudi gor. Cerkvica je v obnavljanju in med mojim postavljanjem eden od številnih delavcev pride kibicirat. V čakanju na pravi trenutek, ko bo veter pihnil lepo gor, mu povem nekaj o jadralnem padalstvu in hitro se spremeni iz kibica v »sekundanta«.

Ko lepo pihne po bregu gor, potegnem po položnem začetku in po nekaj korakih speljem. Ob slemenu desno in kar drži, tako da pridem čez drevesno mejo na sosednji griček (Tičnica), kjer pristanem.

Zoranov prvi današnji novnovnov