200417 Besnica-Benkov hrib P2886 14:04:02

Danes čez dan jenjuje pojačani JZ in zato ne rinem prezgodaj od doma (čeprav bo pa kasneje veliko termike, kar v teh naših občinskih kotlinah tudi ni najbolje). Potem se pojavi še zemeljski administrativni problem, ki ga uredim šele do 13h. In potem ekspresno spet v Besnico.

Na tej lokaciji na strmem Benkovem hribu nad šolo sem pred nekaj dnevi že bil, pa je na »srečo« pihalo konkretno z desne od zadaj (od Z, pobočje pa je obrnjeno na JV), tako da mi ni bilo treba niti poskušati, saj mi je mreža vseh drotov spodaj kar potegnila cmok v grlo in spustila kepo v želodec (razvod trofazne po hribu gor, dvojni stebri s trofazno in navadno po dolini, da o telefonskih drotih sem in tja in razvejišču sploh ne govorim…).

Danes grem kar z robo na start in višine se mi sedaj, v drugo zdi že več kot dovolj za preleteti vso tisto navlako spodaj. Vseeno pa generalno še piha Z, ki ga občasno izniči termika iz doline. Postavim Rooka in čakam. In potegnem, ko malo dahne gor.

Ko že mislim, da sem speljal, se Rook z levo stranjo zatakne za veje jablane (ali češnje) in me grobo zaustavi. Nazaj gor, postavim in vidim, da je ena celica na levi konkretno raztrgana. Vseeno sedaj čakam, da malo bolj pihne iz doline. In končno potegnem in ko je padalo lepo nad mano, vidim, da leva stran gre kar nekam po svoje – saj so celo 3 vrvice potrgane !! Prekinem in brez debate s samim seboj v LCja po Mentorja3.

Ko postavim in spet pihne po pobočju gor, lepo speljem, se z bogato višino zapeljem čez vse drote in z vetrom na levo do konca travnikov, da potem obrnem nazaj v veter in elegantno stopim na tla med zadnjo vrsto drotov in potokom.

Zoranov današnji novnovnov