200912 Zavrh

Danes se napoveduje lepo letenje na Zavrhu in po pogovoru z Megom se izkaže, da je danes ta cilj izbralo kar veliko padalcev… Pridejo tudi Žirovci (mu je sporočil Kejžarjev Marko). In sem tudi jaz za druženje in zemeljsko podporo.

Malo pred 13h smo dogovorjeni na Šodru in medtem, ko čakamo, da se vsi zberemo, sprožim debato o organizaciji startov okoli Slajke 🙂 , saj sta Marko in Franci (kot današnja glavna predstavnika Slajka domačinov) že tu…

V LCja naložim Mega, Jožeta in pri Škorpijonu še Berta in Francija in gor. V drugem avtu pa za nami še Marko z dvema mlajšima padalskima kolegoma, ki so prvič tukaj. Parkiramo na standardnem mestu in potem na kratek klepet pri Medenih (o dostopu in ureditvi starta…), kjer se rahlo zadrživa le midva z Jožetom, saj ostali že korakajo proti startu.

Potem odbergljam do starta v Jožetovi družbi, kjer ostali že postavljajo ob občasnih močnih sunkih. V zraku že trije zmajarji, kar tukaj vidim prvič.

Prvi odleti Jože, nekaj za njim Mega in potem še Berto. Vsi hitro naberejo lepo nad start.

Franci in Marko pomagata mladima kolegoma, medtem pa pridejo na start še Erzo, Jasna in Klemen in Gabor. Mlada v luft in potem še Erzo, preden uspe še Marku in Franciju. Še Gabor, pa Jasna in kot zadnji Klemen. Vsi veselo vrtijo v višave, medtem ko jaz počasi bergljam nazaj v vas do LCja.

Dol do Škorpijona, kjer malo spremljam gibanje ostalih na FlySafe (kolikor so pač vidni) in potem skoraj do Šodra, kjer prvi pristane Mega.

Megov let

Ko pospravi in ga naložim, zapeljeva proti Podlipski, kamor potegne Jože.

Jožetov let

Med potjo vidiva, da Gabor pristaja za BJ-jem v smeri svojega domovanja.

Gaborjev let

Pobereva Jožeta, nazaj na Šoder in vsak na svoj konec, saj ostali še veselo jadrajo…

Erzov let
Bertov let
Markov let
Klemnov let
Francijev let