201122 Podlipoglav-Kižlovka P2894 12:50:33

Še 4 dni in bi poteklo 7 mesecev, kar sem bil nazadnje v zraku. In čeprav še vedno ne morem brez bergel, sem z vsakim dnem bolje in že »skoraj« odločen, da moram vsaj razgrniti in malo poskusiti dvigniti padalo. Včeraj sem se že odpravljal v Borovnico na sončno klubsko groundhandlanje, pa me je ustavil premočan veter.

Danes pa je spet krasen sončen dan in z dopoldnevom vedno manj vetra. In se odločim, da danes moram poizkusiti. Sam se odpravim na svoj občinski »šolski teren«, ki je v skriti dolini za Podlipoglavom, stran od korone (in ljudi). Ko se po potoku z LCjem vozim v dolinico, vseeno preverim, če je še zadovoljiv GSM signal…

Ustavim na kolovozu pod gričkom in bergle zamenjam za pohodne palice. Vetra praktično ni nobenega. Z Rookom v nahrbtniku po kolovozu počasi štorkljam na vrh travnatega grička pod gozdom, kjer se počasi naštimam v tangice. Popolnoma samotna dolinica brez žive duše daleč naokoli (… GSM signal je še vedno OK…).

Ko palice zložim in pripnem na tangice, je moje postavljanje padala podobno racanju pingvina po obali, predno se vrže v vodo. Lahna sapa vsake toliko dahne lepo po pobočju gor. Ko na koncu preverim še štrikce in se vpnem, se mi noge pošteno zašibijo (pa ne samo zaradi zdravstvenih razlogov). Tisto, česar me je zares strah, je, kako bom pristal na travniku spodaj, saj več kot korak ali dva racanja ne zmorem.

Ko spet vetrič dahne gor po pobočju, potegnem. Po enem koraku me Rook že drži in … kratka poezija v zraku, na sončku… z nervozo proti travniku spodaj.

Vse se poklopi in samo lahno stopim sonožno na tla, ne da bi mi bilo treba narediti en sam korak naprej.

Zoranov prvi let po 7 mesecih “počitka”

Komentar leta: 7 mesecev….. 

Boštjan Zagorc
Tooo. Samo ti viježbaj!!

Boštjan Zagorc
Vratio se zoran 👏👏

Luka Štusej
Bravo Zoran, cestitke 😁

Rajko Sila
🙂

Dušan Štusej
Dobrodošel nazaj.

Samec Tomaž
To smo cakal na tabli, bravo.

Frenk Lokovšek
Cestitke Zoran in zgodil se je Cudez Bozji, Zoran zopet leti, VESEL ZA TEBE……😀😀😀

Frenk Lokovšek
Zoran 7 je sveta stevilka. Marsikaj je bilo narejeno v 7 dneh, pa po 7 mesecih se je Zoran vrnil na Nebo, pa v 7 letih se vse celice menjajo v telesu fizicno itd……😀😀😀😀😀😀😀 Pa Zoran je ne 1x srecen, ampak 7x, da je docakal ta dan……😀

Stane Bajt
Hej, super!

Oliver Biljman
Bravo💪💪💪

Stojan Gerdej
Lepo je videit, da si zopet dejaven. 👍

Damjan Čretnik
Jeeeee

Roman Debevec
Bravo!! Majhen skokec za padalca, velik povratek za človeštvo… ✌ Srečno, Zoran!!!!

Tom Pavlič
Bravo Zoki! Srečno!

Gorazd Širca
Lepo, da si se vrno. SREČNO v naprej. LP.

Janez Kocjan – JanKo.
lepo je videti, da si zopet z nami! ;)) ;)) ;))

Simon Grimšič
Bravo naši

Jean Caffou
Ta let ima največje razmerje lajkov na kilometer 🙂

Milan Velkavrh
Bravo. Zoran se vraca na pota stare slave🙂👍


Vesel, kot radio,… vesel kot že nisem bil… vsaj zadnjih 7 mesecev J