190712 Vremščica zgoraj P2578 13:06:53

Danes pa kar nek mešan, šibek veter, dober gradient in termika. Vendar pa bi naj bile že kmalu čez dan nevihte in plohe. Vipavska ali Vremščica. Mega spodbudi akcijo za čimprej.

Milana poberem pri kleparju na Viču in ob 11h+ na Železniški še Erza. Na Uncu še Mega in potem se še nekaj časa odločamo in pred Razdrtim tudi odločimo za Vremščico.

Na vrhu piha rahel SZ (čeprav je prej že dalj časa J 3-5) zaradi trenutnih  razporeditev baz (v bistvu nič generalnega vetra) naokoli so še lepe bazice (ki pa že naraščajo in se gostijo). Takoj postavimo in čakamo na intervale pihanja gor.

Dva zamudimo, pri tretjem v luft: Mega, Zoran, Erzo in Milan. Po bregu dol nas kar tlači. Mega se odpelje ven in curi, jaz ujamem rahlo dviganje desno v pobočju proti grabnu sp.starta. Najprej gre komaj kaj gor, zato Erzo potegne za Megom, ki že nabira iz kritičnih nižin. Meni pa gre vedno bolje, dokler se dviganje ne ustali pri +2. Potem z Erzom zavrtiva skupaj v enakomernem +2 do 1400, medtem ko je Mega že 200m nad nama.

Oblaki nad nami so vedno bolj temni, vedno bolj gre gor in spomnim se PP napovedi, da bo proti 15h tu naokoli in proti Nanosu in še nazaj predvidoma že močna celica. In me dvomov odreši Megova izjava po postaji, da tole gre prelepo gor, nato pa se odpelje s 1700 proti Z, kjer je več modrine.

Takoj se 300 m niže odpeljem iz dviganja še sam. Milan takrat enkrat odstopi nizko nad pobočjem in pristane v spodnji tretjini pobočja, kar opazi Mega.

Milanov let

Erzo pa kar vrti še naprej. Meni gre počasi dol (nekaj časa še kar drži), ko pridem nad AC sem na 900, pa sem na robu baz in sedaj bi bil spet pogumen in kaj nabral. Mega poskuša dosti više pod lepo belo bazo in nekaj nabira, Erzo je tudi v višavah.

Nekaj časa tu spodaj vrtim neka razbita, ozka dviganja, potem se tudi tu že začne temniti in ker ne dobim nič uporabnega, se olajšano zapeljem proti letališču. Najprej me pošteno spusti z -3, da že iščem pristanek, potem me dvigne čez bore in res pridem tja na travnike za letališčem.  

Zoranov let

Med pospravljanjem Milan že počasi odpešači gor proti LCju.

Mega pristane pri Dolenji vasi.

Megov let

Sam odpešačim proti glavni cesti in zaležem v senco borov. Erzo pa se iz višav odpelje nazaj v smeri Hruševja in se spravi pred bližnjim nalivom na tla blizu Sajevč.

Erzov let
Andrej Erznožnik : Ko ga zažgem nazaj čez gmajne po razpoki med kipečimi oblaki levo in desno, se mi zdi še prav užitno, a v nekaj minutah se dež s Predjame razširi prav do Hruševja, tako da ščije prav blizu mene. Mislim še da bom zdrsnil mimo, ko uletim v propadanje in si pomagam dol, saj maprej niti ne morem.
[12.7.2019 16:19]

Še vizualizacija naših letov

Kar nekaj časa traja, da pride Milan do LCja in potem do mene.

Mega zbudiva pri cestninski Senožeče, Erza pa moramo kar malo iskati, saj zmanjka signala, ki bi nas pripeljal do njegovega počivališča.

V dežju se vozimo do Unca, da se potem še malo podružimo v gostilni na Rakeku.