210127 Kovk P2934 13:17:

Zjutraj analizirava situacijo z Milanom in se nama zdi, da danes bo. Vse napovedi so kar OK, le pokrilo naj bi popoldne, ko bo tudi SV obrnil na JZ. Pričakujeva podobno kot včeraj, le z manj termike zaradi pokritosti (vendar pa je fantastičen jutranji gradient na LJU sondaži in upava, da bo to vsaj malo izboljšalo situacijo zaradi pokritosti). Ko se dogovorimo za 11h na Železniški, pokliče še Pojetov Jože, ki pa je glede napovedi bolj skeptičen in tehta med danes in jutri (oboje baje ne more…).

Na koncu se na Vrhniki dobimo Štusejeva Dušan in Luka, Erzo, Milan in jaz. Jaz z Milanom na Unc po Mega, oni trije pa direkt do Anje (no, do cerkve), kjer nas čaka Samo s kombijem. Prisede še Dragan in gor do parkinga.

Na start mi neseta robo Dušan in Mega, ko jaz štorkljam s palicami. Tam mi še pomagajo razgrniti padalo (tudi Samo, ki se je danes iz šoferja prelevil še v padalca). Prisrčna hvala vsem za tako podporo starejšim invalidnim občanom (človek se vpraša, če ob takem razvajanju sploh ima smisel nadaljevati z rehabilitacijo 🙂 …).

Tako grem prvi v luft (no, sem pa vsaj malo vrnil kot sonda), poskušam desno okoli Podrte in se matram, ampak nabiram le metre in čez rob ne pridem. Potem rinem naprej proti Hublju in kljub občasnim pridobljenim metrom generalno curim. Ko sem že preveč nizek, obrnem nazaj in še malo poskušam na spodnjih pobočjih, dokler po pol ure ne odcurim k Anji.

Zoranov let

Dušanov izkupiček je bil še slabši, kot moj,

Dušanov let

je pa pristal pri cerkvi in kmalu prišel do mene, kjer se mi je medtem že pridružil Samo.

Samov let

Milan (ki je startal prvi za mano, ostali so še taktizirali) ni uspel do uradnega in je pristal pred daljnovodi.

Erzo je uspel potegniti precej proti Vipavi.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Ko sem videl, da je šel Milan s svojim novim supersoničim ( sonca ni bilo ) padalom pristat, sem šel pa še jaz. Treka pa ne bo… [27.1.2021 14:51]

Mega pa pristane pri cerkvi.

Megov let

Tu ga pobereva z Milanom, medtem ko Dušan čaka na pristanku, da bo Luka končno že enkrat pristal (kar drajsa pa drajsa…).

Lukov let

Roman Debevec : Bravo, Luka!! Sicer ne razumem, na katero bogo sapco si ti to (dobro uro) pobiru danes, sklepam pa da je blo nekaj mogoče še včerajšnje…?!? 😉 le! [27.1.2021 17:31]Zoran Gaborovič : Nič ni bilo včerajšnje… smo pa vsi prišparali sapce za njega, ker že dolgo ni letel 🙂  [27.1.2021 17:35]

Največ je danes tukaj iztržil Dragan.

Draganov let

Komentar leta: Vse pokrito, le občasno se je zaslutilo sonce skozi koprene in je dalo malo termike. Izkoristil sem vse kar je bilo in zelo zadovoljen! [27.1.2021 15:56] Andrej Erznožnik : Ajajaj, ali se ne šteje za upravičen odhod na letenje 2h, da se pokrije 1h vožnje do štarta in 1h domov? [27.1.2021 15:12] Dragan Vidic : Mislim Erzo da je v teh pogojih 1.40 dovolj. [27.1.2021 15:58]