210128 Vremščica in Kižlovka P2935 15:37:04

Erzo danes navija za Vremščico (že zgodaj gre tja Pojetov Jože na neke specialne projekte…) in takoj po jutranji terapiji se tudi sam odločim, da se pridružim.

Vendar pridem na Vrhniko ob 11h sam (v bistvu nikogar ne zanima, saj pričakujejo preveč vetra), potem pa počakava še 15 min na Gracarjevega Jožeta, ki pa je naknadno vseeno pokazal zanimanje. Oba z Erzom se zbaševa k njemu in gasa dol.

Nebo je že pokrito in ko pridemo na spodnji start, že pošteno piha (7-8/10,5). O Pojetu ne duha ne sluha (no, niže na stranski cesti je parkiran njegov avto). Erzo živi samo še za serijo in takoj postavi, midva z Gracarjem pa se spogledujeva in naju v ta vetrovni mraz preveč ne mika. Erzo poskuša, pa se nekaj zaštrika in potem mu Gracar pomaga prestaviti padalo pod cesto (kjer izmerim malo kasneje 5-6/8,5, mraza pa še vedno enako). V primernem momentu dvigne in tudi njega dvigne takoj po odletu.

Drži in dviguje in jadra sem in tja, midva pa imava vedno manj volje. No, ko sedeva v avto, se volja takoj dvigne, ko stopiva ven, pa naju takoj spet mine (meni res ni, da bi me morebiti šlepalo po startu, pristanek na letališču pa je tudi daleč v takem vetru…). Erzo sicer vpije, da v zraku ni preveč vetra, ampak merilec ne pokaže nič manj, napovedano je pa še jačanje.

Še Rajko javi z Brestovice, da je tudi tam že premočno in da Kraševci odstopajo… Midva se še zapeljeva proti gornjemu startu, pa naju zamet ustavi in se spet locirava na cesto ob startu in naprej modrujeva.

Ko ima Erzo dovolj, se čez hrib odpelje v Dolenjo vas.

Erzov let na dinamiki

Dragan Vidic : Dobra izbira! Pa še več km si naredil kot včeraj. [28.1.2021 15:00] Jože Poje : Premalo… [28.1.2021 15:11] Andrej Erznožnik : Jaz jih vsak dan nardim 3 al pa 4 al pa 0.2 al 0.3 pa se jih nabere [28.1.2021 15:13] Andrej Erznožnik : Napaka je bla ker sem objavu, sicer bi pristal na avtocesti, tako si pa na cesti. V bistvu plonkaš [28.1.2021 15:20]

Z Gracarjem na pristanku pobereva Erza in še malo naokoli na oglede, potem pa proti LJU, ko se Pojetov Jože končno spravi v luft (tudi na spodnjem startu).

Pojetov let

Jože Poje : Zadnji čas! Pa ne le zaradi vetra, ampak zaradi sneženja! [28.1.2021 14:56]

Na Vrhniki v LCja in na Kižlovko, da se potolažim (mogoče pa tudi že mene matra serija…).

Piha rahlo dol po startu in prvič samo vlečem mokro coto za sabo. Drugič postavim proti V in s taisto mokro coto lepo speljem v močvirno dolinico.

Zoranova rehabilitacijska tolažba