210202 Kižlovka P2940 10:51:30

Spet imam popoldne zdravniški pregled (Soča) in sprva ne razmišljam o kakšnem resnem letenju. Sploh, ker je danes vsa Primorska pokrita in inverzna, čeprav so bile včeraj napovedi fenomenalne (JZ, termika čez 1500…). Jata se dogovarja in ker vidim okoli Slivnice več jasnine, se mi zdi, da bi lahko celo skombiniral akcijo. Skoraj bi se že začel usklajevati z Megom (ki bi tudi šel na Slivnico), pa se le skuliram, saj bi bilo vse skupaj časovno zelo na tesno.

In se zapeljem v Kižlovko. Megla do podna in tako gosta, da se start ne vidi. In s starta ne bližnja dolinica spodaj. Piha pa idealno, zato ležerno na hitro raztegnem Rooka in domišljavo potegnem še vedno mokro coto (ker je danes nad nulo, štrikci niso trdi). Kaže, da je vetra preveč in vlažno gmoto kar zadržuje, do noče lepo gor in se prevali na stran (očitno bolje štartam, če so pogoji neugodni in piha s strani ali od zadaj 🙂 …).

V drugo Rooka natančno in spoštljivo postavim, preverim vse štrikce. Lepo startam in se elegantno zapeljem v meglo in močvirje dolinice.

Zoranova rehabilitacija