210216 Kovk P2956 14:00:12

Danes naj bi bilo malo bolje (se pravi manj vetra) kot včeraj, ampak zjutraj vse postaje na Primorskem kažejo kar veliko vetra (Lijak sunki čez 10, Slavnik čez 13, Kovk, ki se kao zatika, 6/8 in baje cca +3). Je pa LJU sonda močno inverzna od 1300-1800 in tudi doli se obeta tako.

Erzo kmalu opravi s terenom in nas zbere ob 10.45 na Železniški, Milan, Gracar in še kdo, odstopijo. Ob uri prideva le Manca in jaz. Malo  koordiniramo logistiko, na koncu ponudim LCja, z obljubo Manci, da gremo nazaj, kot bo njej ustrezalo (Erzo pa se bo že znašel).

Od zadaj gor in na start, tako, da mi Erzo odnese robo le tistih nekaj korakov do roba, kjer pa je sunkovite in občasno kar močno. Malo modrujemo in postavljamo, medtem, ko kar nekaj padalcev odleti, pa nihče brez ponavljanja in mečkanja padal ob poskusih. Manca se odloči, da ji ne paše v takem v zrak in je sekundant večini štartajočih. Erzo edini odleti lepo od prve.

Sam sem pripravljen, ko že skoraj vsi odletijo in pride tudi Pojetov Jože. Manca in potem še Jože mi lepo pomagata pripraviti Mentorja5 po vsakem neuspelem dvigu (v glavnem mi ga odnese in pomečka na eno stran, prehiti, če pa je kolikor toliko OK, pa obsedim na tleh in se kobacam kot… počutim se res kot retardiran hendikepiran starejši občan…) in me tolažita, da je pravzaprav večina podobno startovala.

Končno n-ti poskus uspe in se odpeljem ven in v desno v guncanje. Močna in sunkovita dviganja, podobna spuščanja, pod grebenom se že boriš za preživetje (dobesedno in v prenesenem smislu), pobiranja in vrtenje v višave pa se tudi konča z nekim butanjem. Skratka, na Hublju obrnem nazaj (tudi dogovorjena 14h za pristanek se neizprosno bliža), se v podobnem jojo stilu pripeljem do Podrte, tu pa naberem precej zunaj do 1200 in se zapeljem čez Vipavo. Pa kar dobro drži, tako da se mi znese do Podnanosa. Praktično do pristanka pa je čutiti kar močan bočni J.

Zoranov let

Ko stopim na tla, že pripelje Manca LCja in mi pomaga pospraviti. Ko potem odpeljeva proti LJU, tudi Jože toplanda blizu parkinga brez pretiranega navdušenja.

Jožetov let

Komentar leta: Naj leti v takem kdor če. Greben je za roke v žep ne pa, da te premetava kot eno opico na veji!
Pa da ne bo kdo vprašal kakšen je pristanek v takem tam zadaj. Mu ne grem pravit…. [16.2.2021 14:42] Breščak Dušan : Že včeraj je guncalo da bi lahko afne guncal 🤗🪂😎 [16.2.2021 15:22]

Erzo pa »uživa« v pozne popoldanske ure.

Erzov let

Glede na rezultat se mu je najbrž zdelo super…