210217 Slivnica P2958 16:52:53

Ko pridemo na parking, gre Milan na start po LCja in preveriti situacijo, Tomaž z njim, jaz pa vmes preverjam Vremščico. Najprej je bil v bazi le zgornji start, sedaj je tudi že spodnji. Sporoči pa Erzo, da gredo na Slivnico, saj je v osrednjem delu SLO šajba (in še zlasti v Cerknici – seveda to hitro preverim…) !!!

Milan se vrne z LCjem s starta, s katerega se komaj še vidi v dolino (čeprav piha lepo) in takoj sva za Slivnico, Škobernetov Tomaž pa tudi.

Čez Podkraj, Kalce in Planino v Cerknico (je s Kovka bliže kot po AC), kjer na pumpi počakava Tomaža, medtem ko se treseva, ko nad sabo opazujeva vrtenje po bazah: Erzo, Suša, Mega.

Ko se naloži Tomaž v LCja, gor na Slivnico in na start. V luftu je še Emil od prej in Martin od pravkar… Vetra vedno manj, komaj še kaj piha, pa še J rahlo z leve. Prideta še Razdrihov Sašo in Jernejčičev Urban z Unca.

Tomaž in Sašo mi pomagata postaviti, da lahko Milan čim prej odleti. In bolj ali manj scuri na pristanek, medtem ko ostali navijajo v višavah.

Milanova borba

Na startu pa malo še pihne od zadaj, pa od leve, da potem le potegnem naprej in praktično v brezveterju odkrevsljam po pobočju, da nekako speljem.

Desno pod kočo le slabo drži in pod grebenom do Cerknice, kjer v rahlih dviganjih ob pobočju najdem krasen steber do 1200, kjer naslednjih 20min vrtimo in jadramo. Erzo in Suša se zapeljeta nazaj do starta in Erzo potem po km dokler gre.

Erzov let

Komentar leta: Praznik na Slivnici. Nemalo pilotov je drlo z vseh strani kot povodenj. Mater pa jih je nagradila s polnim jerbasom, ne hrušk – termike! [17.2.2021 21:20] Aleš Pirš : Vidim 15.5 in me že stisne. Ko pogledam let sem miren. [17.2.2021 19:06] Štajer Flajer : Zihr ste letel z carovnicam 😊 [17.2.2021 20:31]

Tudi sam zapeljem še do starta in nazaj po grebenu do Cerknice in počasi na pristanek pred pumpo.

Zoranov let

Vesel kot radio.

Tu je pristala tudi večina ostalih. Primož je takole posnel današnje dogajanje

Megov let
Martinov let
Emilov let
Tomažev let

Le Sašo se je odpeljal proti sončnemu zahodu…

Razdrihov let