210306 Kižlovka P2978 11:19:38

Proti večeru je obrnilo na SV, se ohladilo  in začelo ulivat. Celo noč je v LJU deževalo, sneg pa ponekod celo do nižin (npr. v Cerknici in na Slivnici je zjutraj snežna idila).

V LJU kotlini ni snega po tleh (čeprav je vse belo po smrekah vrhov okoliških gričev), je pa kristalno jasno in sončno in še pošteno hladno, ko se peljem dopoldne proti Kižlovki (v upanju, da bo sonce že malo posušilo teren).

Na poti v dolinico zastoj, saj je traktor s prikolico – cisterno zdrsnil in obtičal v blatu ob robu kolovoza. Kmalu ga z drugim traktorjem in vitlom reši sosed, da lahko zapeljem(o) naprej. Malo pokramljamo, da se potem v bolj domačem okolju, kot zadnje dni (blato, močvirje,…), napotim na grič.

Piha z vseh strani ciklično v sunkih (od spredaj, z desne, strogo z leve in od potem od zadaj). Generalno je sicer dopoldne še močan SV, ki bi naj popoldne pojenjal. Cikli so enakomerni.

Postavim in pazim, da mi ga ne posvaljka. In ko pihne od spredaj, ga lepo dvignem in stopim v zrak. Naprej čez rob me zelo zaustavi in spusti ob pobočju (sedaj že piha dol z desne) in tik nad tlemi toliko zadrži, da pristanem blizu LCja z vetrom v hrbet.

Zoranova terapija