210307 Goljak P2980 13:39:50

Na Vrhniki ravno odhaja del ekipe (Milan, Dule) proti Kovku. Z Erzom počakava še Jasno in Klemna in z njima do Unca, kjer se, skupaj z Megom, presedemo k Štusejevemu Dušanu.

V Ilirsko do šole, kjer že čaka kombi z Gregorjem in Lukom (Volk). Gregor zapelje svoj avto v Zabiče, potem pa nas šofer zapelje do izhodišča. Klemen odnese moj in svoj rukzak na start (hvala Klemen), ko jaz štorkljam s palicami za ostalimi.

Takoj začnemo postavljati. Veter idealen. Počakam, da gre prvi v luft Gregor, potem pa sledi kar nekaj mojih poskusov hrbtnega dviga, ki se po obratu končajo na tleh (enastavno mi ne gre ravnotežje na teh blazinastih šopih trav…). Ostali potrpežjivo čakajo in mi popravljajo padalo. Končno po obratu obstojim in sem po nekaj korakih v zraku.

Počasi lezem do prednjega roba, potem pa v desno in dobim lepo dviganje, ki ga z nekaj popravki zvrtim skoraj do 1700 (občasno sem celo najvišji). Za Erzom proti Kozleku in vmes še dvakrat popravljam višino v razgonjenih dviganjih. Potem pa me tudi z -2,5 spusti proti Kozleku, ki ga veter direkt od Ilirske obteka (SZ), da komaj lezem naprej.

Grem bolj ven nad dolino za Gregorjem, ki že ves nizek obrača nazaj. Tam se bori tudi Dušan ves nizek. No in sem tudi že jaz ves nizek, ko onadva nekaj zvrtita in vedno bolj pobirata, medtem ko mene samo razmetava gor in dol. Obadva se rešita v višave, medtem ko jaz po nekaj borbe pristanem.

Zoranov let

Komaj začnem pospravljati, že mi pripelje Luka Gregorjev avto iz Zabič, saj je tam scuril po uspešnem začetku (njegova logistika pa je že rešena, saj ga takoj po predaji avta odpelje njegova prijateljica). V miru pospravim, medtem ko jih nekaj jadra v višavah nad mano.

Ko se zapeljem proti Ilirski najprej ustavim pri Klemnu.

Klemnov let

Malo kasneje pobereva še Dušana

Dušanov let

Vizualizacija naših letov:

In se zapeljemo do šole. Nekaj časa čakamo in spremljamo Erzov LiveTracking, potem nam še po postaji (komaj razberemo iz hreščanja) potrdi našo domnevo (ker ostali seveda nimajo vklopljenega LiveTrackinga), da so tudi Mega, Jasna in Gregor že mimo Knežaka. Klemen odpelje Gregorjev avto, midva z Dušanom pa gasa z našim.

Nekje pred Palčjem se vsi dokončno zaletijo v veter. Mega pristane pri Ilirski.

Megov let

Jasna bolj proti Palčju.

Erzo tam nekje obrne in z vetrom nazaj pristati v Koritnice (vse za km).

Erzov let

Gregor pa se v bistvu vrača nazaj proti domu.

Gregorjev let

Z Dušanom ju pobereva na sončnih idiličnih travnikih pri Koritnicah.

V Knežaku se potem vsi dobimo, razporedimo po avtih, kot je treba in domov.

Še nekaj vizualizacij