210310 Zavrh P2984 15:05:17

Ob 13.30 je zborno mesto na Šodru. Prideta Erzo in Pojetov Jože in v LCja.

Pri Škorpijonu naložimo Manco in počakamo še na Milančeta in gor na Zavrh. In prav na start (special pass).

Počasi začnemo postavljati (razen Erza in Jožeta, ki to naredita hitro…). Ob prihodu skoraj premalo vetra, ki potem kar butne do 7+.

Erzo in Poje v luft, v močnem spuščanju desno za rob, kjer ju kmalu zagledamo v višavah visoko nad robom (danes je plan Istra, sta prej obljubljala sebi in nam…). Nabereta do 1500 in ju že vidimo v odhodu, ko se obrneta in počasi rineta nazaj (deluje pa precej guncajoče).

Na startu spet malo vetra, da se le počasi pripravljam. Manca in Milan sta v pripravljenosti za asistenco. Javi se še Mega, da prihaja za nami. In se naštimam, ko začne spet malo bolj spodobno pihati. Manca mi še razgrne padalo, malo ga napihnem in lepo hrbtno dvignem. Po obratu pa spet manj vetra, vendar vseeno speljem (prvič po 1 letu in 2 dneh !!).

Komaj rinem na levo do Trebelnika, za robom pa le dobim nekaj dviganja in se pajsam više po m, medtem ko Erzo in Jože bolj zunaj vrtita in nabirata. Piha S z leve, da jaham od enega na drugo sleme proti Bistri in pobiram dviganja v kotanjah. Končno se spajsam nad greben, ko se mi spodaj pridruži tudi Milan. Ko sem dovolj visoko, se zapeljem bolj ven in potem samo proti Javorču v guncanju in dviganju.

Visok zunaj pred Javorčem obrnem in nazaj do starta. Tu spet obrnem in do Javorča bolj zunaj. Jože javi, da bo pristal pri LCju na startu in ga pripeljal dol.

Jožetov let

Komentar leta: Sem hotel letet v Istro, pa sem prišel le nad Bistro… [10.3.2021 14:31]Aleš Pirš :  [10.3.2021 14:52]Jože Iskra : Pa še ta je bil zaprt [10.3.2021 18:23]

Proti Vrhniki je vse zabasano in bohoti se temna, nizka baza, vidi se celo dež naprej, tako da me tja ne vleče.

Zato zunaj nad ravnino spet obrnem in daleč nad Barjem peljem nazaj do Škorpijona, kjer pristanem ob Manci, ki pospravlja.

Zoranov let z Zavrha po skoraj točno 1 letu…

Manca pomaga pospravljati še meni, medtem ko zraven naju pristane še Milan.

Milanov let

Erzo se javi izpod Goričice naprej v dolini, kamor je nategnil km, kolikor se je dalo.

Erzov let

Jože gre z LCjem po njega, medtem, ko mi trije dokončno pospravimo (klobasa kaže SZ paralelno z grebenom, včasih pihne še s hriba čez že kar Z).

Tudi Mega toplanda in sam reši svoj avto.

Megov let

Ko pride Jože z Erzom, se poslovimo od Milana in na Šodr, kjer se poslovimo še mi…