210324 Kižlovka P3002 09:59:11 in sončenje na Slivnici

Danes manj S kot včeraj, podobno močna termika, ni konkretne ideje kam. Vendar je zame jasno, da čimprej v Kižlovko.

Na startu piha šibko gor. Ker je vse lepo suho (v glavnem) sem spet z Rook 2 ML. Premalo vetra za zidek, zato ročno postavim (preverim vse štrikce !) in potegnem. Padalo skoči gor, me takoj vzame, za robom še rahlo dvigne in potem v »dolgem« letu mimo LC čez kolovoz.

Zoranova terapija

Še enkrat lepo razgrnem padalo in se ga lotim s porozimetrom…

Med delom zvem, da Erzo in Pojetov Jože gresta na Moravško. Milan pa organizira srečanje ob 12h na Železniški: Slivnica, Kovk, Zavrh…

Malo čez 12h se priključim Milanu, Bertu in Jožetu Iskri, da še malo pomodrujemo in se odločimo za začetni poskus na Slivnici (Jean je ravno v pešačenju proti vrhu), če ne bo, pa gremo še vedno lahko na Zavrh (ki je ves dopoldan zelo šibek 1,5/3…).

Na pumpi v Cerknici počakamo še Dušana in Simona, ki prihajata z Rakitne in gor. Na startu nas pričaka Jean. Skupaj ugotavljamo, da so sunki vetra gor dokaj kratki, ostalo pa je od zadaj, levo, desno… Je pa krasen sonček in toplo in prekrasni razgledi…

Kar dolgo modrujemo in ker ni sprememb, se Jean pripravi in v kratkem sunku pravega vetra odleti. Po začetni curaži se nad poljem počasi reši in nabere v višave. Ob nadaljnjem modrovanju mu sledimo (nekateri bolj, drugi manj), kako jadra čez proti J, do grebenov med Loško dolino in Javorniki in nazaj ob Javornikih.

Vmes je tudi nam kdaj pa kdaj na kratko pihnilo gor, vendar premalo, da bi začeli pripravljati padala. No, Berto (ki ga je na začetku odpakiral) ga celo pospravi. Ure tečejo…

Ko nam je jasno, da je za Zavrh prepozno, se Milan le počasi pripravi in čaka na tisti ugoden trenutek, ki ga ni (tudi enkrat se ne zgodi, da bi vsi trakci pihali hkrati gor – oziroma v isto smer…).

Potem enkrat le poskusi, pa mu ne rata. Drugi poskus v nesigurnih pogojih mu rata. Zunaj ga najprej pošteno dvigne, potem pa SZ veter splakne dol in močan Z spodaj prizemlji na letališče.

Milanov junaški let

Ker nikogar drugega ne mika več v zrak, smo kmalu z avtom spodaj pri njem in opazujemo Martina, ki je pravkar startal (baje da je pihalo lepo po startu gor !!!…)

Martinov let