210325 Kovk P3004 16:33:12

Ob 11h na Železniški (skliče Manca ob sodelovanju z Ukijem). Manca, Milan, Erzo, Štusejev Dušan, Berto, Dule, Pojetov Jože in po dolgem času tudi Uki. Ob vsej današnji fantastični napovedi termike in ne premočnem JZ vetru, je grda inverzija med 1100 in 1300, više gori pa še S. Po malo koordiniranja se odločimo za Kovk.

Berto naloži Manco in Jožeta, ostali se zbašemo k Dušanu v kombi in gasa čez Kalce na Kovk (in to prav na start). Na startu piha močno, skoraj že preveč. Erzo in Jože (in jaz) se takoj pripravimo, ostali imajo še razna druga opravila… Po nekaj poskusih odleti Jože, potem še Erzo (okoli 12.30).

Sam pa še kar čakam brez skafandra (ko si enkrat nataknem sedež, ne morem ravno dolgo postopati naokoli in bi moral čimprej odleteti) in vsi ju opazujemo. Termike je veliko, inverzija pa jo dopolnjuje v živahno guncanje. Vmes se na startu pojavi še en lokalec s Pawnom, ki tudi živahno odleti. Mi pa še kar čakamo.

Ko prideta Erzo in Poje nazaj pred start, si tudi jaz nataknem sedež in se (ob asistenci vseh ostalih) pripravim za odlet (sunki so že šli proti 10, na Lijaku pa so že 13…). Na trenutke se sicer malo umiri (in to čakam), ampak generalno pa mi je le preveč vetra. Jože in Erzo se odpeljeta proti Nanosu in priključita greben, ko me Milan odreši z ugotovitvijo, da mora biti v zraku res neugodno, če sta Jože in Erzo po Kovku odpeljala samo eno rundo… Res, zakaj bi torej rinil v tako. In sedem v zatišje in se sončim z ostalimi.

Berto in Manca (ki sta časovno omejena) čez nekaj časa pospravita in se z avtom odpeljeta proti Razdrtemu za našima junakoma. Erzo in Jože pa se medtem že zapeljeta z vetrom mimo Nanosa še malo naprej od Hruševja.

Jožetov let

Jože Poje : V Lokavcu sem šel prav dol pogledat, od kod je le ta zbutana termika. Pa nism izvedel…. [25.3.2021 14:16]

Erzov let

Jože Gracar : Dons si pa hitr su dol, a je prevec gonil? [25.3.2021 20:40]

Po 15. uri se le začne vse skupaj generalno umirjati (čeprav so vmes še močni sunki) in začnemo se pripravljati.

Prvi gre Uki, potem jaz (hvala Milan in Dušan), pa Milan in Dušan. Dule še kar nekaj časa čaka.

V zraku močna dviganja in še vedno zgonjeno. Držim se pred grebenom in le malo vrtim. Do Hublja za Ukijem (ki se drži bolj nad in za grebenom), še malo za njim, potem obrnem in nazaj do starta. Srečam se z Milanom in Dušanom. Pred startom obrnem, še enkrat do Hublja in malo čez. Nazaj proti Podrti in v dviganjih kar ven nad dolino in čez Vipavo. Potem obrnem na Plaz in ob njem priklopim greben. Ampak noga me že od samega začetka pošteno tišči, počutim se že skrajno neprijetno in neudobno, tako da nimam več nobene prave volje (čeprav gre ob grebenu vse gor še preveč živahno) in se zapeljem bolj ven, ciljajoč na Podnanos. Pa gre z veliko višino čez do Lozic, kjer obrnem in me po liftu spusti dol na travnik.

Zoranov let

Med mojim pospravljanjem pristane Uki na startu in pomaga še Dušanu v zrak (in naš avto je rešen).

Po postaji spodbudim ostale, da je Nanos zaenkrat enostavno priklopiti in Milan to upošteva in je kmalu mimo mene proti Anteni. Dušan potegne le do travnika pred Podnanosom.

Dušanov let

Dušan Štusej : Po dolgem čakanju zaradi vetra je nekaj le bilo. [25.3.2021 17:35]

Dule pa se s Plaza zapelje malo nazaj in pristane pri stadionu v Vipavi, kjer ga prvega pobere Uki s kombijem.

Duletov let

Potem po Dušana in že so pri meni (ki sem med tem že otrpnil v senčnem koncu ugašajočega dneva). In po Milana gor za Razdrto, kjer je pristal atraktivno v močnem skanaliziranem zahodniku in je še ob našem prihodu poln adrenalina…

Milanov let

Jože Iskra : S plaže v zrak. [25.3.2021 18:45]Jože Gracar : Ohoho Milce zmagovalec primorske….bravo dobr si se boril, pravi preletas si postal [25.3.2021 20:31]Andrej Erznožnik : Avtor tega leta še pridoda, da če je poznan kot letalec vipavskih grebenov in če je sedmi na dnevni lestvici se.je ponovno potrdil aksiom, da je od večine boljši 😂 [25.3.2021 21:40]