210415 Kižlovka P3028 11:32:51 in Slivnica

Po moji primarni terapiji se že dogovarjamo za letet, zato hitro proti Kižlovki. Mega navija za Slivnico kasneje, ko se stabilizira (kljub napovedanemu in dejanskemu SV, ki je danes šibkejši kot včeraj in lepi termiki, Slivnica že ves dopoldan kaže JV in J). Sam sem razmišljal o Zavrhu, kjer pa je malo vetra. Pojetov Jože bi šel na Stari vrh.

Zato takoj v Kižlovko, saj kdo ve, kako se bodo potem stvari obrnile.

Sonček, vetra skoraj nič in malo piha gor po griču, ko štorkljam na start (nivo močvirja malo nižji in blata malo manj kot včeraj). Premalo vetrčka za samorazgrnitev. Postavim in ob prvem hrbtnem dvigu ne gre dovolj gor. Postavim še enkrat in naprej. Pred robom me dvigne, lepo drži in še enkrat malo dvigne, da pristanem ob LCju.

Zoranova vsakodnevna terapija

Vmes je zvonilo nekaj klicev in ko vzpostavim povezave, je že panika, saj baje že zamujam – ob 11.55 je nujen odhod z Vrhnike.

Ob 11.05 poberem Erza in Milana in na Pumpo v Cerknico. Prej modro nebo z lepimi bazicami je zdaj že sivo in grdo in mestoma temno. Prestopimo k Megu, ki nas že čaka in čez Grahovo gor (brez potrebe, saj je sneg južen in vse ceste kopne).

Na startu pa že prav mračno in piha od vsepovsod, predvsem od leve in od zadaj. Takoj mi je jasno, da v takem ne bom mogel odleteti (še zadnjo voljo mi je vzela temina neba) in Mega mi prijazno odnese robo nazaj v avto, medtem ko se Erzo že pripravlja na V robu, Milan na standardnem startu. Mega pa postavi spodaj proti Z.

Pa spet malo pihne od Z in Erzo se prestavi. Nekako le ujame pravi trenutek in spelje in zunaj začne nabirati. Milan poskuša neuspešno odleteti kaj nekajkrat in kolikor lahko, mu pomagam ponovno postavljati in razgrinjati. Tudi Mega vmes nekajkrat podre. Končno Milan poskusi naprej, ko vsaj nekaj trakcev kaže približno gor – in spelje.

Še Megu grem pomagati in ko spet enkrat rahlo pihne gor, uspe hrbtno potegniti in odleti. In začne tudi bolj zunaj nabirati (Milana ne vidim). Spet piha od zadaj in z leve SV in odštorkljam v avto in dol. Malo pred Cerknico pokliče Milan, da je z 2000 scuril pod Peščenk.

Milanov let

Jože Gracar : Milan to pa niso Vipavski grebeni🙂 [15.4.2021 16:50]

Med čakanjem, da pospravi, sledim Erza, ki je že čez Javornik mimo Postojne na 1900 in Mega, ki je nad Uncem. Ko se Milan naloži, do Pumpe. Jaz z LCjem in Milan z Megovim avtom do Unca. Malo gruntava, kako in kaj, medtem ko Mega kroži v ponovnem sončku pod lepimi bazicami v višavah nad nama. Pokliče Jože, ki mu Stari vrh ni bil usojen (vse je pokrilo v tistih koncih in je obrnil…). Na najino pobudo se odloči, da pride izpod Sv.Ane (kjer tudi vse pokriva) na Slivnico in že se koordiniramo: Slivnica že več kot uro kaže lep JZ kar me spet spravi na obrate; Milan bi tudi šel še enkrat.

Medtem je Erzo že mimo Pivke proti Vremščici. Mega pristane na hribu za svojo hišo in zapeljeva se gor.

Megov let

Borut Lapajne : Lep odboj od tal na Rakeku. [15.4.2021 16:32]

In kombinirava vse do njegovega prihoda logistiko za Slivnico (Mega se javi za šoferja, jaz sem čisto naspidiran za ponoven poskus…). Pa pokliče Jože, da je na Rakitni in da gre raje na Krim, kot še naprej (v neznano) proti Slivnici. Naju pa tudi mine. Posloviva se od Mega in na Vrhniko.

Ko pridem v LJU, pristane Erzo skoraj na morju.

Erzov let

Komentar leta: Ker ne bo prav neki od letenja – si mislim zjutraj – ne dam filat 50% polnega Naviterja – in ko gremo na Slivnico je vse pokrito – in ja, na Pivki je 20 % in ga dam na tiho in pol je 10 %. Še dobro, da pol zdrži, navaden zahodnik me pa sklati, ko spod baze ne pridem do KP. (Lepojeletetspadalomkjernisinazgornjnitežipress) [15.4.2021 18:26]Boštjan Zagorc : Skor v morje [15.4.2021 16:31]Damjan Čretnik : Beat? [15.4.2021 16:36]Žan Jevšovar : Točn tole je še meni zmankalo😁 [15.4.2021 17:53]

Jože pa zaokroži okoli Krima in nad Rakitno.

Jožetov let

Jože Poje : Oh ta NOTAM… Pa tako rad bi še letel!
Ampak, na Krimu pa še nisem pristal 🙂
To pa je prvič. Prav fino. [15.4.2021 17:16]