210416 Kižlovka P3029 10:22:15 in Slivnica

Danes se obeta lepši dan kot včeraj, z malo vetra, predvsem V, JV smeri, napovedano super termiko in dejanskim dobrim gradientom. Eni že ves teden načrtujejo Smuk, drugi se priključijo zadnji trenutek…

Jaz pa po terapiji takoj v Kižlovko, potem pa bomo določali cilj za resno letenje (ki ga že res pogrešam…). Vetra skoraj nič, sonček suši močvirje še naprej, na startu le malo vlage. Piha pa malo od vseh strani. Premalo za hrbtno, zato postavim in potegnem, ko se mi zdi, da pihne gor.

Pa gre padalo najprej lepo gor, potem pa noče zagrabiti, da se vržem prav čez prelom, preden spelje tik nad tlemi. Glede na pričakovano situacijo tukaj eden najslabših skokov v realizaciji.

Zoranova vsakodnevna terapija

Potem pa nekajurno usklajevanje različnih deležnikov o cilju (v igri Slivnica, Zavrh, Gozd)i, ki pa ga raje ne bom razpredal…

Na koncu se že popolnoma brezvoljna okoli 14h dobiva z Milanom na Vrhniki. Milan zapelje v Cerknico na Pumpo, kjer se nama pridruži še Mega in na Slivnico.

Sonca je res več kot včeraj, lepe bazice, piha pa bolj neugodno (SV, SZ, V, mešano, od zadaj, od leve, od desne…) kot včeraj. Mega in Milan sta podrejena temu, da bi mene spravila v zrak, kar pa nekako ne uspe v dveh urah čakanja in enem neuspelem poskusu (in vroči ekološki debati proti koncu). Potem se dokončno predam (in še Mega mi pospravi robo…).

Še skoraj pol ure je v pripravljenosti Milan, da le ujame trenutek, ko uspe odleteti, da ga z -5 odplakne na travnik spodaj.

Milanovo splakovanje

Skoraj sigurno je bila današnja Slivnica najslabša možna izbira od vseh na tem svetu …