210519 Kižlovka P3069 14-28-53

Človek si vedno reče, da višja voda v Kižlovko pa ne more biti. Ampak je danes deževalo na polno vso noč in še dopoldne. Sedaj je neka luknja, ko malo manj dežuje, čeprav radarska ne kaže tega in ko sem na začetku kolovoza, ki je ves zalit do roba in voda dere, se kar malo ustavim. Pa stojijo trije mladci na mostičku in se mi režijo: “No, gospod, a misite da bo šlo naprej?” Jasno, samo na gas prtisnem… in gre naprej. Pa ja, saj to je LC.

Danes teče potok celo po kolovozu, ko pripelješ iz struge na travnik. Travnik pa je jezerce, kar se vidi tudi ob tej visoki travi. Zadegam si Rook2 čim više čez ramo in odčofotam. Po treh korakih me zalije čez gležnje, tako da me potem prav nič več ne moti, ko hodim po lokalnem potočku/kolovozu gor ob pobočju.

Na vrhu se hitro naštimam, saj se kapljanje spet ojačuje. Vetra nobenega. Potegnem naprej, speljem in se zapeljem v dolinico. Ob pristanku mi pljuskne okoli nog, vendar je trava že tako visoka, da se padalo ne zloži v vodo.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML)

Janez Kocjan – JanKo. : a maš ti “waterpruf” padalo!? ;)) [19.5.2021 15:48] Zoran Gaborovič : Ne, več jih imam v avtu, da se sušijo in potem izberem najbolj suhega  [19.5.2021 15:50]

Previdno naberem padalo, pa je vseeno mokro, ko ga tlačim v LCja.

Nazaj ven peljem že bolj suvereno (voda medtem ni narasla). Šele doma pa se spomnim, da bi lahko današnji vodostaj fotografsko zabeležil; pa saj bo najbrž jutri še višji…