210717 Kižlovka P3166 12:51:57

Danes pa svašta …

Od včerajšnjega večera celo noč dežuje. V LJU poneha šele okoli 11h in ker radarska slika to potrjuje in kaže luknjo, se po mokrih cestah in sredi luž odpeljem v Kižlovko (potok še nikoli tako nizek…). V mokroti gor in med štorkljanjem postajam vedno bolj nervozen.

Poleg ploh in neviht ves dan je napovedanega tudi veliko SV (na 1000m tudi do 20m/s v mojih koncih). Ampak v Kižlovki to nikoli ni bil problem, ker okoliški griči vse to udušijo. Sploh pa je po jutranji sondi danes še inverzija na 600 in sem torej pod pokrovom (zgoraj pa naj kar piha…). Ampak danes tu v dolini vse šumi. Prbije veter po dolini dol (SV) in drevesa šumijo in krošnje plapolajo. Ko sem nekaj korakov naprej, se stvar ponovi v obratni smeri (od JZ).

Ko na startu postavljam, je travnik le rahlo vlažen, čeprav je vso noč, do dobre pol ure nazaj, tukaj še deževalo. Čeprav temne deževne oblake zgoraj goni ekspresno od SV, je na startu celo dokaj svetlo. Najprej čakam, da naštudiram intervale. Po glasnem šumenju in pišu z leve se zadeva malo umiri. Včasih potem butne z desne, kar se lahko obrne v močan sunek od spredaj. Lahko pa le rahlo dahne od spredaj, da potem močno pihne od zadaj ali pa spet z leve. Ni popolnoma pravih ciklov, vem pa le to, da je samo za čakati, ko zašumijo gozdovi levo zgoraj. Da že pride ta piš in gre mimo in potem imaš mogoče 2-3 minute za akcijo.

Te 2-3 minute poskušam izkoristiti v naslednjih 2 urah. Vsaj 20x ponovno postavljam in štimam štrikce. Včasih tudi dvigniti ne morem. Enkrat prilaufam do preloma, ne da bi padalo držalo … in prekinem. Ostalo pa vmes s padalom za sabo, z desnim kloferjem, levim zapiranjem, frontalcem, ni da ni… Na jok mi gre in skoraj si že prelomim obljubo in pogledujem čez travnik na staro lokacijo.

Še enkrat bom poskusil, potem grem na stari griček, ki je pomaknjen naprej in bolj strm nad dolino. In poskusim še enkrat in padalo sploh gor ne gre. In že hočem iti čez travnik, ko začne rahlo deževati, tistega rednega piša pa tudi ni več tako pogosto.

In postavim še enkrat in kapljice škrebljajo po padalu in potegnem in me skoraj z mesta dvigne in nizko čez prelom, kjer me nabije gor in v desno in z vetrom v rit mimo koruze proti kolovozu.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z nove lokacije

Ne morem verjeti, ko hodim po LCja in tlačim vlažno/mokro padalo v avto…

Ja, danes pa svašta, kot še nikoli…