210718 Kižlovka P3167 10:17:42

Po nočnem občasnem dežju gre zgodaj dopoldne čez LJU še močna ploha. Potem pa radar kaže, da ne prihajajo nove celice, napovedi pa šele za popoldne spet napovedujejo plohe in nevihte po vsej SLO.

Erzo po plohi (ko se ravno odpravljam v Kižlovko) sicer pokliče za stanje na terenu, pa nakaže le reševanje svoje serije.

Sonček greje in lepo suši ceste, ko zavijem v dolinico. Na poti gor je mokrote vseeno manj, kot bi jo pričakoval po plohi pred dobro uro. Na startu že dokaj posušeno, z rahlo, skoraj konstantno sapico gor. Idealno.

Postavim, potegnem v sapici in me vzame že po dveh korakih, da visoko preletim prelom in v desno daleč, daleč, vse do kolovoza.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z nove lokacije

Tako lepo s te lokacije še nisem odletel. Neverjetno, kakšna razlika od včeraj, čeprav je danes napovedanega le nekaj manj SV v primerjavi z včeraj…

Še malo poklepetam z Milanom, ki pove, da je bila malo prej pod nujno sprožena Erzova akcija za Zavrh (še za Milana prehitro…). Mene pa je Erzo seveda odpisal in me sploh ni obvestil.

Malo se zapeljem še na bližnje oglede, pa se z JV že temni in se spravim domov. Potem pa se vlije kot iz škafa.

Pa pokliče Erzo, ves navdušen, kako super se (jim) je tajming poklopil in da to mora biti zabeleženo v blogu. Opozorim ga, da imam omejen čas v življenju (lokalno, na dnevni bazi in generalno) in da sem se v blogu omejil predvsem na omenjanje dogodkov, kjer sem udeležen neposredno, včasih pa tudi, če sem vsaj posredno soudeležen. Danes pa ni bil ta dan… Pa se nekaj izgovarja, da je bilo treba hitro v akcijo itd. Skupaj ugotoviva, da je tole njegovo posredovanje pravzaprav že koruptivno dejanje…

Ampak Erzo je le dosegel svoje, saj na koncu le omenjam zadevo njihovega današnjega uspešnega letenja na Zavrhu, ki jo je Erzo organiziral hitro, učinkovito, v točno pravem časovnem intervalu po jutranji plohi in pred popoldanskim poslabšanjem, ob vetru, ki je bil ravno prav naročen za jadranje vseh udeleženih (vsaj po času, če že ne po km…), ob zgolj manjši kolateralni škodi (=neudeležbi nekaterih). Več podrobnosti pa lahko zainteresirani najdejo na OLCju, kjer bo pa za zgodovino ostalo zabeleženo seveda le tisto, kar je kdo objavil, če je…