211015 Zavrh P3307 16:41:56

Potem se mi pa že kar mudi, saj nas je stari čebelar Milanče sklical za ob 13.00 pri Škorpijonu. Na poti iz Kižlovke me po telefonu prestreže Gracarjev, h kateremu presedem pri Rutarju. Na Šodru pa oba k Bertu do Škorpijona. Tam pa seveda k Dušanu, da nas vse (še Milan je tam) potegne gor.

Na poti na start na momente kar pihne od Z, pa J, … Na samem startu pa kar precej vetra (5-7/12, bistveno več kot včeraj ob tem času – pa saj je že ves dopoldan sonce, medtem, ko se je včeraj megla raztopila šele malo pred našim prihodom).

Najprej dokončno zmontiramo in fiksiramo testno postajo Slevica, potem pa se že moramo začeti pripravljati. Pa zaradi res močnih vetrovnih pogojev (z občasnimi sunki preko 10 m/s, kar potrdita obe postaji) čakamo v pripravljenosti do cca 15.30, ko v nekem trenutku navideznega zatišja odleti Berto.

Sicer ga ob liftanju gor odnaša bočno v levo in po postaji iznad Trebelnika sporoča, da “ni tako hudo, čeprav je kar veliko vetra…”. Zato ga le opazujemo, kako visi na mestu in ga občasno celo malo rikverca in še naprej čakamo. Kljub navdušenju nad razmerami, se kmalu javi s pristanka.

Bertov let (poln navdušenja…)

Jože se že kar nekaj časa slabo počuti in se odločil za asistenta, nadaljnje delo fotografa in na koncu šoferja, ostali čakamo, da se razmere malo umirijo/stabilizirajo. Vmes pride še Gabor.

klikni na sliko

Skoraj ura mine (ob enem mojem vmesnem poskusu, ko me po obratu samo dvigne in vrže po tleh…), da se odločim in potegnem in kar lepo speljem v dviganju in močnem zanosu v levo. Rinem bolj ven, pred greben in potem z vetrom bočno vzdolž grebena (s 45 km/h) proti Javorču. Milan je v zraku cca 10min za mano, nekaj za njim pa še Gabor in Dušan.

Dušanu zadeva ni všeč in se bolj ali manj odpelje do Škorpijona.

Dušanov let

Dušan Štusej : Neužitno. [15.10.2021 16:48]

Na Javorču obrnem s 700 in bolj zunaj po poljže vozim nazaj (vmes srečam visoko na grebenu Milana). Malo pred Škorpijonom gre samo še dol, zato obrnem in z vetrom zunaj v rahlem dviganju mimo Javorča, potem pa v počasni curaži čez Vrhniko na travnik za BJjem.

Zoranov let

Med pospravljanjem prideta Mojca in Dule kot Deus ex machina in me dostavita do Jožetovega avta na Šodr. Jože odpelje Gaborjev avto dol in na pristanku pobere Gaborja.

Gaborjev let

Tudi Milan je medtem že pristal in bo pomagal Dušanu rešiti avto.

Milanov let

Zoran Gaborovič : Lepo je, ko si dnevne klubske naloge malo zamenjamo  [15.10.2021 19:43]Zoran Gaborovič : In to od prve, da ne bi potem spet poslušali starega čebelarja   [15.10.2021 19:45] Milan Velkavrh : Danes smo si glede na tezke vetrovne razmere postavili izziv, da ostanemo cim dlje v zraku. Vesel sem da sem edini prebil magicno mejo 30 minut. No pa tudi drugi niste veliko zaostajali. Čestitke. [15.10.2021 19:58] Zoran Gaborovič : Dokler sem bil še jaz na startu, nisem slišal nobenega takšnega predloga… Lahko pa, da ste tisti, ki ste čakali na startu, kaj vam bodo pokazale starost in izkušnje, spremenili cilje in se odločili, da raje varno (??) visite kot jojo žogice okoli starta, namesto da se s pomočjo zakonov fizike (= ekspresno z vetrom v hrbet) podate iz ruralnih področij preko urbanih proti novim horizontom… [15.10.2021 20:11]

Gabor in Jože pa prideta skupaj na Šodr, kjer se posloviva od Gaborja in proti LJU.