211125 Kižlovka P3359 10:25:36

Najprej je bil za danes že napovedan dež, danes pa šele popoldan poslabšanje (kar se dežja tiče, sicer je že vse pokrito in inverzija in megličasto spodaj).

Zato predolgo čakam in ko se odpeljem v Kižlovko, me tam pričaka rosenje. Hitro gor, postavim Rook 2 in ker občasno pihne gor, le malo počakam na pravi trenutek. Lepo me vzame in se zapeljem še čez kolovoz.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s stare lokacije

V rosenju pospravim in potem začnem dogovarjanje za montažo postaje na Zavrh (danes sem odločen, da zadevo izpeljem, pa tudi če bom moral sam…). Dušan je že aktiven in se pridruži akciji in gre v Cerknico po postajo. Dobiva se v vasi na Zavrhu in se zapeljeva z LCjem na start. Celo sonček malo posije, ko hitro zmontirava postajo in že začne pošiljati prave podatke.

Na poti dol pa pokliče Mega, da ima popoldne čas za montažna dela. Ker je Zavrh že rešen, se hitro odločiva in dogovoriva še za montažo druge postaje na Koreno/Slevico (ki sameva v Erzovi garaži). Erzo ne more z nama, zato pa nama poda izčrpne napotke, kam in kako naj se zadeva zmontira (po dveh pripravljalnih neuspešnih poskusih naj bi sedaj vse štimalo…) .

Naloživa postajo iz Erzove garaže, do ŠPHja v Horjul in z LCjem gor. In po kolovozu mimo Mirkovega brata po kolovozu gor, dokler gre. Ko zaplavava v blatu travnika je vožnje konec in potem v rahlem drsenju nazaj LCja postaviva na bolj stabilno in položno podlago.

Z robo gor do antene in potem akcija (jaz bolj kibiciram, ko se Mega matra). Najprej že kaže, da ne bo z montažo nič in že skoraj zaključiva (že tretjič neuspešno…). Potem pa le dobiva idejo in najdeva še boljšo rešitev na spodnjem delu stebra. Po mukah v akrobatskih pozah Mega zmontira najprej konzolo, potem pa natakne še nosilec s postajo. Ker je akumulator izpraznjen, bo treba najprej nekaj sonca, da se vse skupaj zalaufa. Sedaj pa že rahlo dežuje, ko končujeva.

Pa se javi Erzo, da prihaja gor na prvi pokoronski let (saj midva sva dva in mu lahko spustiva avto dol…). Preden pride, uspeva rešiti LCja do asfalta in se zapeljeva naprej na start. Pride Erzo in ugotovi, da niti zgoraj, niti pri hruškah ne bo nič, saj piha v hrbet.

Še naprej na Slevico. Poskus na zgornjem startu je neuspešen, saj sedaj tu piha od zadaj (torej nek SZ). Erzo pridivja še dol pod hišo, kjer jaz medtem ugotavljam, da piha gor. Pomagamo mu raztegniti in v paniki in nekaj neuspelih dvigih zaradi vozlov in zameštranih štrikcev uspe v večernem mraku odleteti v svoj prvi pokoronski let.

Erzov prvi pokoronski let