220115 Koreno P3430 15:45:13

Na Šodru z robo presedem v LCja, medtem ko se Erzo s Primožem odpelje proti Ligojni (kjer je menda naslednji zbor s šoferjem Duletom), Gabor pa tudi s svojim avtom. Sam še malo cincam ali sploh iti (v tistem trenutku piha na Korenu V in SV in bi torej bila le Slevica vrh…), pa se med vožnjo le usmerim proti Horjulu.

Pri ŠPH že čakata Milan in Damjanov Igor. Primož z Erzom, Gaborjem in šoferjem Duletom pa se odpelje kar mimo proti Korenu. Nam se pridruži še Koritnikov Slavc, medtem ko sem sam že oblačim v (nove) tangice in pripenjam rezervo. Zbašemo se v Igorjev avto in gor.

Zaparkiramo na Korenu, saj je vetra po postaji malo, prva ekipa pa je že v postavljanju na štartu Koreno. Še mi se pridružimo.

Občasno piha rahlo od zadaj, občasno neka 0. Prvi potegen Erzo, malo za njim še Primož.

Sam sem tudi hitro pripravljen s pomočjo Igorja, ki mi razgrinja padalo, potem pa kar malo čakam na vsaj 0. Trakec kaže večino časa rahlo od zadaj, Duletova cigareta pa tudi nule ali rahlo gor.

Ko prvič potegnem (naprej), Rook2 sploh noče gor (sem prepočasen po mokrem snegu in spolzki travi, pa rahel veter od zadaj…), tako da se po nekaj korakih ustavim. Spet mi Damjanov Igor priskoči na pomoč in nabrano padalo odnese nazaj gor, saj se sam po plundrastem snegu in spolzki travi (da blatnih krtin sploh ne omenjam) ob opiranju na njega komaj privlečem tistih nekaj korakov nazaj gor.

Medtem odleti tudi Gabor. S padalom greva z Igorjem malo bolj v zaveterje, kjer mi ga razgrne (ko sam lovim sapo), medtem pa tudi Koritnikov Slavc potegne in spelje.

Milan me čaka, da v neki naslednji 0 potegnem, zalaufam in me končno vzame. Potem pa še Milan in kot zadnji Damjanov Igor.

Levo ob pobočju pod Slevico kar drži. Tudi Milan se mi pridruži in tu lovi šibka dviganja, medtem, ko Primož jadra vsaj 100m nad nama. Še Gabor vrti blizu naju.

Ker generalno zgubljam, se odpeljem nad Horjul in do ŠPH.

Zoranov let

Tu že pospravlja Erzo.

Erzov let

Pa Slavc.

Milan je potegnil proti Zaklancu, kamor ga gre Erzo iskati.

Milanov let

Tudi Gabor, Igor in Primož se pridružijo na tleh, medtem ko Dule pripelje avto dol.

Gaborov let

Slavc zapelje Igorja gor po avto, mi pa medtem razlaz.