220115 Zavrh P3429 13:24:11

Sicer Erzo razmišlja celo o Smuku, vendar po koordinaciji z deležniki skliče zbor za Zavrh ob 12.20 na Šodru oz. pri Škorpijonu ob 12.35.

Ko se vozim proti Vrhniki, je megla po Barju kar gosta in nizka (čeprav presvetljena s soncem), tako da sem kar malo skeptičen, če se bo odprlo… Podobno občutke je zabeležil tudi Damjanov Igor.

Ker se na Šodru zbašemo Sušev Primož, Berto, Gabor in jaz k Erzu, kot napolnjeni zapeljemo kar mimo Škorpijona, kjer se zbirajo Štusejev Dušan, Milan, Potrebuješ Andrej, Damjanov Igor in Koritnikov Slavc. Od zadaj pa bosta prišla še Emil in Martin.

Med potjo na start vidimo, da se še Rusova Mojca potika s sestro tod naokoli in se nam malo kasneje tudi pridruži na startu, kjer se pripravljamo. Tudi druga ekipa pride na start in kot zadnja še Emil in Martin. Piha lepo gor, skoraj idealno (2-3/4) glede na brezveterja zadnjih obiskov…

Prvi potegne Erzo, takoj za njim Primož, tretji pa sem že jaz, saj sem v novih tangicah in s Klemnovim Rook2 hitro pripravljen (pa še pomagajo mi razgrinjati).

Najprej zidek, potem pa lep hrbtni dvig in start in potem celo v rahlem dviganju proti Trebelniku, kjer pa v kontra vetru zacurim in komaj pricurim do Škorpijona.

Zoranova curaža

Tu že pospravljata Primož in Erzo.

Erzov let

Z malo vmesno pavzo pricurijo do Škorpijona tudi drugi, nekaterim pa tudi to ne uspe, saj jih še prej požre.

Dušanov let
Gaborov let
Bertov let
Slavčev let
Martinov let
Mojčin let
Milanov let
Emilov let

Erzo in Primož hitro pogruntata, da bi lahko šli še na Koreno, zato Erzo ekspresno organizira šoferje za reševanje avtov z Zavrha, medtem ko ostali še pospravljamo oziroma pristajajo.

Kmalu so šoferji z avti dol in naprej proti Vrhniki na Šodr.