220309 Kižlovka P3506 08:18:41

Dan imam zelo zaseden 🙂 , zato moram spet zgodaj v Kižlovko. Jutranje LJU sonde še ni, ko odhajam, ampak dimi so vsi lepo pokončni (glede na napovedano močno termiko danes sklepam na jutranjo inverzijo po LJU kotlini in ko se kasneje sondaža objavi, se izkaže, da je to res).

V dolinici še -4st in vse trdo, ko v popolnem (vetrovnem) miru hrskam po travniku gor. Na startu pa že sonček pogreje omrzle ude, ko postavljam. Sonce že malo zbudi zrak po hribu gor, tako da se vpnem hrbtno. Spodaj domačin lovec ravno pride s sprehoda s svojima sledilcema in postoji za predstavo.

Potegnem hrbtno, kljub šibkim razmeram gre padalo kar lepo gor in po obratu takoj speljem. Dolg miren let to kolovoza/LCja.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s stare lokacije

Med pospravljanjem pa še dolgo klepetava in pretresava lokalno in globalno politično situacijo, da se spet ves ohladim, saj je spodaj še vse v mrzli senci.

Pa še zanimivost: danes so očitno zamenjali satelitske posnetke / podlage na GoogleEarth, saj je nova s precej večjo resolucijo in kod da bi bila skoraj aktualna – recimo nekje od zadnjega meseca (še malo snega v severnih legah in ta zimsko-pomladanska rjavina trave in golih dreves.