220309 Koreno P3507 15:34:20

Ko zaključim primarno terapijo, pa me sonček mami za neko zaresno letenje. Saga KLV ekipe se vleče (z elektronsko podkrepljenimi informacijami prek Telegrama ves dopoldan) od prvotne ideje o Vipavski (ki je potem preklicana), preko postajanja na pumpi v Cerknici (ker Slivnica obrne na strikten in močan SV), do prehoda na Zavrh (kjer pa ni nobenega vetra in večina pocuri).

Sam pa vidim, kako Pojetov Jože vrti in pobira na Korenu (in ker je ta lokacija iz Vižmarij tudi meni zelo ugodna), se usmerim tja. Pokličem Gabora, ki je takoj za, potem pa se izkaže, da je tudi scurjeni Erzo preko štopa do Vrhnike tudi že v premiku proti Horjulu.

Dobimo se skoraj hkrati in med mojim preoblačenjem iz terapevtske v padalsko uniformo se oba zbašeta v LCja. Erzo navija, naj vzamem zaresno robo, sam pa, namesto Rook2 ML za Kižlovko (ki je že malo utrujen), vzamem Rook2 ML višje kvalitete (Klemnov, ki je še dosti bolj intakten) in (skoraj) nove tangice. Ko začnem postavljati, Erzo odleti in takoj nabere. Gabor čaka mene za morebitno asistenco. Rahlo piha gor na obroke in od prve dvignem in speljem. Gabor, ki odleti malo za mano, pa že kasneje poroča o spremembi vetra v hrbtnega.

Ko pridem ven iz travnika čez drevje, tudi sam pridem v lepo dviganje. Levo in sem že više od starta Slevica. Potem pa me začne močno spuščati in na poti nazaj ne morem več pobrati do take lepe višine. Še eno drajsanje na V in potem ven proti ŠPH, kjer pristaja Gabor (ki ima strgano eno vrvico komande).

Gaborov let

Jaz pa kar vlečem naprej mimo ŠPHja z lepo višino, dokler gre.

Zoranov let

Ko pospravim, pride Gabor po mene in obirava Erza, ki je odletel do doma.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Vipavska precenjena,; vsaj neki: Vrhnika 12.00, v Cerknici prbije sever, Slivnica odpovedana, odzad na Zavrh kjer ne piha dost, nič, le eden ve kam zapeljat; štop na Vrhniko, v svoj avto, sem, 2x vlečem ušesa, da ne gre čez 1500, Žažar ne prime in Kuren tud ne, škoda za Logatec. [9.3.2022 16:51]

Leave a Reply