220314 Gozd P3514 15:57:52

Glede na to, da je čez spodnji del SLO res veliko JZ, pogledujem(o) na Gozd. In sta tudi Milan in Erzo za. Milan pobere Erza na Brezovici in prideta na Senično nekaj čez 13.30, kjer sam že čakam kakšne pol ure, malo pred njima pa pride še Škobernetov Tomaž. Pojetov Jože je imel opravke v teh koncih in je pravkar pristal.

Jožetov predhodni let

Počakamo ga, da pospravi in ga naložimo v LCja, da gre gor po svoj avto in naprej na službene obveznosti, ki ga brez milosti kličejo.

Na start in takoj začnemo postavljati. Na momente močnejši sunki, na momente nič. Po Erzovem provociranju prvi odleti Milan, jaz nekaj za njim tik pred Erzom in potem še Tomaž.

V zraku podobno kot predvčerajšnjim (čeprav smo cca 2 uri kasnejši): ozka in močna dviganja, mogoče za odtenek bolj prebavljiva (ali pa sem se zadnjič že malo privadil). Kmalu lepo poberem do 1500 in mimo Tolstega pod Storžič. Zgubljam višino in sem tu že na 1300 in me spet nekako ne vleče naprej nizko nad gmajnami, čeprav sta Milan in Erzo lepo odletela naprej.

Zunaj nad Lovrenčkom malo naberem, pa premalo, da bi šel z veseljem naprej in se raje obrnem. Kmalu voziva z Milanom pod Tolstim in naprej pod Kriško, kjer na pobočju pod kočo obrneva. Nazaj do pod Tolstega, kjer Milan pobere, jaz pa imam spet počasi zadosti in se obrnem in počasi čez Gozd in Sp.Veterno odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Tomaž je zaradi napačnega vpetja kmalu pristal in šel še enkrat na start. Ko pospravim, pristane tudi on v drugo. Takoj (Tomaž pusti kar razsuto robo) dobiva prevoz za gor za oba.

Z LCjem grem kar po zgornji gozdni cesti v Tržič (glavna cesta Golnik-Križe je dolgoročno zaprta) in naprej pod Dobrčo pobrati Milana.

Milanov let

Komentar leta: Fajn za po kosilu. Da se je ričet lepo usedel😏. [14.3.2022 16:46]Breščak Dušan : A je bil priden “bajsi ” al je 🐒 guncal ? 😜 [14.3.2022 17:20]Pavel Kante : Po moje je bil priden,sicer bi ričet po Golniku trosu.;);) [14.3.2022 17:57]Andrej Erznožnik : Zajebal sem se tist moment ko sem se vsedu na klopco in po 2h letih pogledal kako 1x štartaš pred mano  [14.3.2022 18:08]

Tomaž pa naproti Erzu, ki je potegnil do Žirovnice.

Erzov let

Andrej Erznožnik : Zmeraj, ampak res zmeraj je fant odletet stran od uradnega. Ker na uradnem je včasih inšpektor in sitnosti! [14.3.2022 18:10]Slavko V : 2km naprej je boljš pristajat. Oštarija je bliz pa še vlak za na jug. [14.3.2022 18:42]

Milana dostavim nazaj pod Gozd po njegov avto (po ovinkih od Križ čez gmajne do Seničnega) in razlaz.