220314 Kižlovka P3513 09:52:12

Čeprav sem danes le malo kasnejši kot včeraj, je v dolini že toplo (sondaže danes spet ni, temp.+8 st, vevški dimi so delno položeni od Z). Že na poti gor pa mi občasno kar napihne nabrano padalo in ko pridem na start pride sunek po dolini, da gola drevesa naokoli vršijo, smreke pa vidno maje na obeh straneh dolinice.

Postavim in namestim v zidek in čakam, da mine. Ko se veter končno malo umiri, dvignem hrbtno, pa me po obratu samo dvigne in posadi na tla. Le malo pohendlam na vetru in je padalo spet v zidku. Še kar nekaj časa čakam, da naslednji močan cikel vetra gre skozi in se spet umiri.

Padalo samo rahlo potegnem s centralnima vrvicama in skoči gor in ga stabiliziram, po obratu pa me z mesta dvigne s tal in celo malo rikverca. Počasi me le spusti naprej, da se prebijem čez prelom, kjer me spet nabije gor in po cm naprej, da me na koncu sveže preoranega polja (včeraj popoldne?) po liftu spusti na tla.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s stare lokacije

Samo naberem (pa imam kar težave, ker veter spet razsaja po tleh in napihuje padalo) in v LCja. Ko se spravim v avto pa kot da se je umirilo (dokler ne odprem vrat…).