220321 Gozd P3524 16:11:54

Zdaj pa dogovori za zaresno letenje. Večina KLV ekipe je že zdavnaj na poti na Smuk, z Milanom pa se uskladiva za Gozd okoli 13.30. Še Štusejev Dušan je zraven za akcijo.

Po malo čakanja na praznem parkplacu na pristanku ju Milan pripelje (vreča rahlo napihnjena, na pristanku idealno, na startu tudi J 4/6-7, Kriška J 3/6). Prestopim k njima in gor.

Na startu se pripravlja Trudnov Blaž, Vogrinčev Primož pa je ravno štartal. Sicer ni nobene druge žive duše. Takoj začnemo postavljati in ker v zraku le opazimo v višavah dva ali tri padala, smo hitro pripravljeni za akcijo.

V zrak Milan, pod nadzorom Dušana še jaz in čez nekaj časa še Dušan. V zraku kot običajno (zadnje čase) pomladansko razrukano. Predhodnikov ne vidim in po nekaj vrtenja in curjenja le zagrabim močan steber na V robu do 1600. Bolj zunaj mimo Tolstega s 1700 pod Storžič, v curjenju pod Kališčem do Zaplate. Vidim Milana in Blaža daleč zunaj desno pred Potoško v višavah, meni pa gre samo dol.

Obrnem nazaj in nad Kozjekom dobim steber dneva do 1800. Pod Storžič in zunaj pred Tolstim spet nekaj naberem, da se ob pobočju Kriške (pošteno razgonjeno, tudi Milan in Blaž sta tukaj kar dosti pod mano) zapeljem še nekaj naprej od koče na Kriški in tu obrnem nazaj.

Ura je že krepko mimo in razmišljam o pristanku, pa na V robu spet ujamem dviganje (kot tudi Milan in Blaž) in še nekaj časa vrtimo. Potem se usmerim na pristanek, kjer ravno pristaja Milan.

Milanov let

Tu še kar drži, tako da se še nekaj časa spravljam dol.

Zoranov let

Malo kasneje pristane še Blaž

Blažev let

Ko z Milanom pospraviva, pristane tudi Dušan.

Loti se pospravljanja, jaz pa medtem zapeljem Milana in Blaža gor rešiti avta.

Še vizualizacija nekaterih letov.