220321 Kižlovka P3522 09:59:20 in P323 10:44:03

Sondaža je danes malo slabša in z večjo inverzno kljuko pri tleh. Še kar vedno ta V. Dimi dosti manj odklonjeni in v Kižlovki popolen mir in že topel sonček 8 st.C.

Na poti gor rahlo čutim sapico po griču gor. Postavim in se hrbtno vpnem in takoj potegnem. Še pred prelomom sem v luftu in visoko nad dolino še čez kolovoz.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s stare lokacije

Ker je še zgodaj in imam še nekaj časa, mi hodi na misel, da bi “prevetril” še M24, ki ga že dolgo časa nisem imel na zraku (no, lani spomladi sem meril propustnost, ampak letel pa nisem z njim že vsaj 2 leti). In ker sem ga včeraj že drugič nosil na sprehod po gričih, bi pa bilo mogoče pametno, da ga malo preverim/primerjam tukaj v Kižlovki, ko so enkrat pogoji spet idealni (kot je danes).

Rook2 ML samo stlačim v LCja, pograbim vrečo z M24 in še enkrat gor. Vetrič je še vedno šibek po hribu gor in lahek M je takoj postavljen v zidek. Ko pa ga nameščam, moram kar popravljati štrikce, ki so malce zapleteni (a od neuporabe mogoče 🙂 ?).

Vpnem se hrbtno in potegnem prvič, pa gre mlahavo gor in omahne. Ponovno nameščanje in še nekaj takih poskusov, pa se v tako šibkem vetru sploh noče stabilno formirati, da bi se lahko obrnil in obremenil (premalo vetra, da samo plahuta in se ne napolni OK, ali pa res ne znam handlati tega padalčka…).

Na koncu se obrnem naprej in ko spet rahlo pihne gor, potegnem in po nekaj korakih speljem. Najprej me nad dolino celo malo dvigne, potem pa kmalu za poljem spusti na tla…

Zoranova dodatna terapija (Kimfly M24) s stare lokacije