220404 Kižlovka P3543 09:43:23 in P3544 10:05:56

Danes naj ne bi bilo dežja, je pa zjutraj vse pokrito in brez sonca. Sondaža še boljša kot včeraj, ob zmernem JV, ki čez dan obrne na JZ. Vevški dimi podobno položeni kot včeraj.

Vode v potoku še več, kot včeraj (pa še daleč od max), vetra pa skoraj nič, ko ustavim LCja na kolovozu. Ampak ga rahlo začutim, ko grem po stari poti (od leve) gor. Malo od spredaj, malo od zadaj. Grem kar naprej na novo lokacijo in postavim.

Čakam kar nekaj časa, da naštudiram cikle šibkega pihanja gor (ampak od zadaj pa danes tu ne svaljka). Ob začetku takega cikla potegnem naprej in laufam in me rahlo vzame nekje na sredi položnega dela, pa spet spusti. Ne ujamem lepo koraka in se bolj vržem čez prelom, kjer pa me spusti in vleče v levo in moram zaviti čisto v levo, saj bi desno pristal v njivo. Če bi bil 1m krajši, bi pristal točno v potoček…

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z nove lokacije

Mi pa telefon skok takoj objavi na OLC (brez invalid igc…), vendar pokaže samo 100m, kar me ne zadovolji.

Naberem in še enkrat gor (na isto, novo lokacijo). Počakam na začetek cikla, ko še malo bolj pihne in me še prej vzame (ampak še vedno vleče v levo), da na prelomu res ostro ob pobočju zavijem v desno in me celo malo drži in dvigne, da na koncu sesujem padalo tik ob LCju 🙂 .

Zoranov popravc kot se spodobi 🙂