220404 Koreno P3545 13:13:50

Glede na razmere v LJU ni velikega zanimanja za resno letenje (čeprav je na Primorskem lep sonček z bazicami in napovedan JZ, ki pa naj bi popoldne pojačal). Ko Pojetov Jože skliče zbor za Koreno pri ŠPH ob 12.30 sem za in se naslikam v Horjul že malo prej. Ko pride Milan, ga nahecam, naj malo pohendla mojega Rook2 (namenjenega Kižlovki) in še on preveri, če ni vseeno kje kakšen vozel (ko me toliko vleče v levo). Medtem ko začne dvigovati na šibkem vetru, pride še Jože in malo za njim tudi Sušov Primož. Še Primož malo dviguje in preverja in na koncu soglasno ugotovijo, da generalno ni s padalom nič bistveno narobe, je pa že malo oddelal svoje (sploh v KIžlovki).

Prideta še Erzo in Dule. Ker nas je 6 potencialnih padalcev (tudi Dule danes ne namerava biti samo šofer), se vsi z robo stlačimo (stlačijo 🙂 ) v LCja in gor na Koreno. Sam vzamem sedaj novejšega Rook 2 (varianta Jazbec), v tangicah sem pa že od ŠPH.

Na startu piha od zadaj S, ki pa občasno malo upade in se začuti tudi rahla sapa od spredaj. Takoj, ko jo začutim, potegnem rikverc kot prvi in še kar dobro speljem. V zraku me pred pobočjem najprej malo dvigne, ko pa zaviijem do Slevice, pa vedno bolj spušča. Zavijem ven in na prednji joški še dobim nekaj m, da pridem brez problema do ŠPH.

Zoranov let

Jože pristane malo za mano in takoj, ko pospravi, odpelje svojim obvezam naproti…

Jožetov let

Primož lepo vrti in pobira pred Slevico pod temno bazo in se potem odpelje proti Z. Erzo je najprej že kar nizek, pa vztraja bolj zunaj pod drugo črno bazo in pobere in se potem odpelje pod bazami proti V.

Kar nekaj časa čakam, da mi Dule pove, da so bile vedno večje težave z vetrom na Korenu in se je Milan na koncu preselil na Slevico-vrh, sam pa ga čaka, da spelje, potem pa bo LCja pripeljal dol. Milanu končno uspe odleteti in se pojavi pred Slevico in začne vrteti. Dule pa je kmalu pri meni.

Milan vztraja dokler more in se na koncu zapelje v Zaklanec, kamor ga grem iskati.

Milanov let

Primož po lepem kruzanju v višavah pristane pri ŠPH. Erzo pa se javi od Vnanjih goric, medtem ko mi štirje v ŠPH bifeju s kavo in kakavom in maltom “slavimo” Milanovo 1. stotko 🙂 .

Erzov let

Komentar leta: Zgolj in samo 1 min pramen sonca na startu in sploh [4.4.2022 15:01]Berto Prodan : Naslednjič te bom nad Dragomerom s fračo sklatil. [4.4.2022 17:51]