220408 Kižlovka P3550 07:12:49

Dopoldan imam danes zaseden z rehabilitacijsko zdravstvenimi zadevami, za kasneje pa je bil včeraj še napovedan dež in čez ves dan močan JZ. Zjutraj je napoved precej drugačna (vprašanje, če bo danes, v petek, sploh kaj dežja – bo pa jutri…), ampak ker se se že naštelal, da rešim sekundarno terapijo (=Kižlovka) pred vsem ostalim, se že ob 6.30 spravim v akcijo.

V dolini vse temačno in rosno vlažno (je pa tudi nebo vso pokrito). Ko hodim gor, se mi hladen zrak ves čas zliva po hribu dol (= S, SV; ni pa nikjer močnega JZ vetra, tudi na vevških dimih ga prejle ni bilo).

Na vršnem kolovozu pod staro lokacijo malo počakam, pa ni sprememb. Torej (skoraj) ni šans, da v takem speljem z nove lokacije in zavijem gor na staro. Postavim (padalo je od rose takoj rahlo vlažno…) se vpnem za naprej in čakam. Kar nekaj časa, saj le na redke momente hlad v vrat malo popusti.

In v naslednjem takem momentu potegnem, spravim padalo nad sebe in čez prelom speljem. Me pa v zgodnjem jutranjem hladu lepo drži do kolovoza.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s stare lokacije