220429 Kižlovka P3576 10:36:33

Tudi danes je napovedanega veliko SV (ampak brez jutranje megle). Sonček že zjutraj veselo pržiga, ampak ker je nad tlemi močna inverzija, se ne sekiram preveč – bo vsaj malo posušilo travo, če grem kasneje.

Pa se tako razmišljanje danes izkaže za napako, saj v Kižlovki pošteno piha po dolini dol, ko parkiram. Tudi pot gor je še vsa mokra, čeprav pa je nova lokacija res že povsem posušena, ko postavljam.

Občasno butne toliko vetra, da lahko celo v zidek postavim. Ampak večinoma pržiga veter z desne (od SV), ko hrbtno vpet čakam na primeren interval ob ciklih poštenega šumenja okoliških gozdov in polaganja trave po pobočju.

Prvi dvig mi sesuje padalo v levo, v drugo (po kar nekaj dodatnega čakanja) pa ga lepo spravim nad sebe in me po obratu takoj dvigne s tal. Na prelomu me po zavoju v desno hrbtni veter pošteno pospeši, rahlo dvigne ob pobočju in potem ekspresno odloži še pred kolovozom.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z nove lokacije

Ampak kljub močnemu hrbtnemu vetru ob pristanku sem uspel toliko steči, da sem ostal na nogah in potem še malo grounhandlal na močnem vetru.