220430 Smuk P3578 14:25:39

Ko odkljukam Kižlovko, pa Uki javi, da je organiziral popolno zemeljsko podporo z Ireno in njenim sinom. Sedaj nimam več izgovorov 🙂 in seveda potrdim soudeležbo.

Pri Rutarju malo počakam, da pridejo in me naložijo in dol. Na štartu je še nekaj ljudi, ki štartujejo (naši so že vsi v luftu, razen Jazbečevega Klemna, ki je tik pred startom). Medtem, ko se z Ukijem pripravljava, odletijo še preostali in sva dejansko zadnja. Piha precej z leve. Uki je v pripravljenosti, da mi pomaga, pa kar lepo dvignem in speljem.

Potem pa se skoraj pol ure matram okoli starta, dokler le ne dobim dviganje bolj desno od starta, kjer Uki že veselo vrti v višave (pa še ena ujeda mi pokaže pravi steber). Ta steber je steber dneva, ki me odpelje čez 2000. Pri 2200 se zapeljeva nazaj, pa me še kar dviguje v bazo do 2500 (in sem že v rdečem, ne da bi vedel…).

Počasi le začne spuščati in spet vidim tla skozi meglice. Ves čas se drživa bolj pobočij na levi in pri Dolenjskih prav zavijeva nad Pogorelec, kjer Uki kmalu najde neko dviganje, sam pa komaj vzdržujem neko 0 okoli 1300. Tako počasi pustim Sotesko za seboj ves čas po levi strani Krke (orografsko desno). Pred Žužemberkom le dobim malo boljše dviganje do 1600 in potem v postopnem dviganju mimo Žužemberka na 2000. Na izviru Krke sem še okoli 1500 in kar peljem naprej proti Grosuplju, medtem ko Uki ponovno začne nabirati (sam si mislim, da ne smem nad 1500, da ne bom rdeč 🙂 🙂 ).

Niže kot sem, bolj je zgonjeno (hitrost z vetrom pa itak od Soteske naprej okoli 50). Še čez Grosuplje se zapeljem in pristanem malo pred Šmarje-Sap.

Zoranov let

V miru pospravljam, medtem ko se Uki s svojo pridobljeno višino 2300+ zapelje do Črne vasi.

Urošev let

Odpešačim do asfaltne ceste kjer me kmalu pobere Irena s sinom. Mene odložita pri LCju ob Rutarju in naprej po Ukija.

Vesel kot radio in hvaležen Ukiju, da me je zvlekel s seboj in potem še vodil po nebu (izgubil sem ga le med Sotesko in vasjo Krka).

Še vizualizacija najinih letov

Od naših (čeprav je bila jata popolnoma razsuta v dogovarjanju, prihajanju in letenju 🙂 ) pa sta Mega in Erzo odletela na Primorsko.

Erzov let
Megov let

Še njuna vizualizacija: