220607 Kižlovka P3630 09:21:00

Čez dan se bo baje poslabšalo z večernimi in nočnimi plohami in nevihtami. Inverzna kljukica na 500 z generalnim JV. Približno ob istem času, kot včeraj se odpeljem v KIžlovko.

V dolinici še sonce in mirno in majhna pokošena flika na začetku kolovoza na desni strani (da se vsaj začetni džungli izognem).

Na Novi lokaciji občasno vetrič gor. Postavim in čakam, da spet pihne. Lepo dvignem hrbtno padalo nad glavo, po obratu me vzame po 3 korakih, pa spusti na tla in laufam do preloma, kjer prekinem, ker ne čutim, da bi me padalo držalo.

Ko spet postavljam, že vse teče z mene. Še enkrat potegnem, ko pihne gor in sedaj me vzame lepo še pred prelomom in nizko desno ob pobočju, da me na koncu tik nad tlemi (travo) kar drži in drži in odloži malo pred kolovozom.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) z nove lokacije

Naberem Rook2 v travo in po LCja na drugi konec koruzne njive. Na poti nazaj pa pride po kolovozu stara znanka, prijazna domačinka iz začetka doline (s katero se že kar nekaj časa nisva srečala) in se prav lepo zapleteva v pogovor.

Dokler ne prihrumi po kolovozu star džip in se sogovornica na hitro poslovi. Sprva mislim, da so kakšni lokalni lovci, pa iz džipa izstopita dva mladeniča in sprašujeta, če sem jaz tisti Zoran, ki tu skače !? Izkaže se, da sta oba Deluxova skydiving kolega, ki sta se lotila tudi jadralnega padala in iščeta teren za trening. Razložim jima lastniško strukturo doline z režimom letenja in lokalnimi NOTAMi, pa se izkaže, da poznata vse lastnike, saj sta doma iz bližnje okolice (Sostro ?). Pravita, da sta danes na prvih ogledih in da bosta poskrbela, da se bodo po pogovorih z lastniki vsi NOTAMi odpravili (k čemur ju sploh ne spodbujam, saj ne verjamem, da lahko trenutno situacijo kaj bistveno izboljšata, sam sem se ji pa že povsem prilagodil)…

No, upajmo, da se situacija ne bo poslabšala…