220608 Slevica P3632 15:12:35 in P3633 16:00:23

Postopoma se oblačnost topi in Erzo skliče ob 14h zbor pri ŠPH. Že nekoliko prej (danes namreč ni bilo nobenih zastojev na AC (!?) ) sem tam in postopoma prikapljajo še ostali: Potrebuješev Andrej (v kombi katerega spet začnemo tlačiti robo), Sušev Primož in še Milan pripelje Erza. Končno pride še Pojetov Jože, da se lahko transportiramo gor.

Vetra ni veliko, piha pa tudi gor (JV), čeprav vmeš še kar potegne z leve okoli pobočja (kot JZ), ko smo hrbtno vpeti. Prvi potegne Milan, ki ga tlači dol in vleče v levo, preden se zares odlepi, pa Primož, potem sem pa že jaz (ki končno po dolgem času na tem položnem startu lepo odletim). Za mano še ostali.

Kar dobro me drži, tako da rinem ob pobočju na levo za Milanom in Primožem, ki že vrtita na zadnji buli. Jaz sem prenizek, vendar tudi nazaj ob pobočju držim višino, da pri naslednjem obratu začnem zgubljati in se z občasnimi vmesnimi dviganji odpeljem k ŠPH.

Zoranov let

Nekaj za mano je na tleh Milan.

Milanov let

In potem še Andrej.

Andrejev let

In še Jože.

Jožetov let

Ker se vremenska situacija vidno boljša in je vse več sonca in lepših baz, Milan predlaga, da gremo takoj še enkrat, medtem ko Primož izginja v višavah, Erzo pa se je odpeljal daleč ven v smeri Žažarja. Kar rinfuzo se zbašemo v LCja in gor.

Hitro smo spet na startu, kjer piha idealno po pobočju gor. Erzo je pristal in ga zanima, kaj se dogaja…

Erzov let

Takoj postavimo in v luft (kljub temu odletim zadnji).

Zdaj me ne drži tako lepo kot prej, zato le nekaj vjuganja sem in tja in proti ŠPH.

Zoranov 2.let

Milan pristane kmalu pri meni.

Jože in Andrej pa vrtita nad Horjulom in pristaneta na travnikih pri vrtcu.

Andrejev 2.let

Milan razmišlja še o enem letu, medtem, ko imam sam zadosti (in se javim za šoferja – pa itak moram gor po LCja), čeprav je vedno bolj modro nebo, lepe bazice in še nekaj več vetra. Primož še vedno kruza po višavah. Ko Milan zve, da je Erzo medtem že organiziral prevoz in pobral še Jožeta in Andreja pri vrtcu (kjer Jože v naglici celo pusti ves svoj inštrumentarij…) in so že na poti gor, sva takoj v njegovem avtu in s polnim gasom gor.

Ravno še ujameva Andreja pri tretjem startu, Erzo, in Jože pa že jadrata. Počakam, da še Milan tretjič odleti in se odpeljem dol.

Na poti srečam avto z Mojco in Duletom. Na glavni cesti poberem Jožeta, ki je pristal pri vrtcu. Milan in Andrej pa že pospravljata pri ŠPH, ko se pripeljeva tja.

Andrejev 3.let

Pristane tudi Primož, medtem ko Jože čaka, da potegne Milana in Andreja gor po oba avta. Jaz pa se zapeljem z LCjem do vrtca, kjer je pristal Erzo.

Erzov 2.let

Ko ga dostavim nazaj do ŠPH, pa je na tleh tudi Mojca.

Mojčin let

Ob prihodu naju obvestita, da je vmes prišel nezadovoljni lastnik pristajalnega travnika in zahteval, da do nadaljnjega pristajamo drugje, tam, kjer je pokošeno…

Leave a Reply