220609 Kižlovka P3634 08:03:36

Za danes se napoveduje celodnevni dež. Seveda ne morem spati in se že “zgodaj” (seveda se ta “zgodaj” ne more primerjati z Erzovo misijo, ki jo skliče za ob 4.30 na Šodru za Zavrh…) odpravim v Kižlovko, saj so ceste (še) suhe in goste oblake za trenutek celo prestrelijo sončni žarki (pa še radarska kaže luknjo čez vso osrednjo SLO).

Je pa rose in vlage toliko, kot da bi celo noč deževalo, ko se prebijam na Novo lokacijo. Samo za trenutek se tu ustavim (popolno brezveterje diha hlad rahlo gor) in podaljšam na Staro (kjer je garantirano manj mokrote, saj je nove trave šele za nekaj cm).

Previdno postavim, se vpnem hrbtno in ob pravem trendu hladnega zraka v vrat potegnem. Idealno dvignem padalo, po obratu me vzame že po dveh korakih in potem v masleno mirnem glajdu lepo visoko zapeljem prav na kolovoz, kjer stopim na tla.

Zoranova vsakodnevna terapija (Rook 2 ML) s stare lokacije

Seveda pa se je padalo zložilo v visoko travo in je na koncu kar mokro, ko ga naberem v rožo (in raje kar takoj odnesem v LCja, da se ne vlaži še naprej ob čakanju na moj prihod z LCjem).